'Koruyucu Aile Olmak İsteyenler Çocuk Sayısından Fazla'

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, kentte koruyucu aileye verilmeyi bekleyen çocuk sayısından fazla koruyucu aile olmak isteyen ailenin bulunduğunu söyledi.

Bektaş, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nün "Gönül Elçileri" projesi kapsamında, kurum bünyesindeki koruyucu ailelere yönelik bir otelde düzenlenen toplantıya katıldı.

Sürdürülen politikalar neticesinde koruyucu aile olmak isteyen aile sayısının arttığını belirten Bektaş, "Her geçen gün koruyucu aile olmak isteyen aile sayısı artıyor. Şu anda koruyucu aileye verilmeyi bekleyen çocuk sayımızdan daha fazla sayıda koruyucu aile olmak isteyen aile var" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ise çocukların bütün ihtiyaçlarını karşıladıklarını ancak aile sevgisini tam anlamıyla veremediklerini ifade ederek, 86 çocuğun 68 koruyucu ailenin yanında kaldığını, bu sayının artırılması için çalışmaların sürdüğünü aktardı. Konan, aile ile eşleştirme bekleyen 20 çocuğa karşılık koruyucu aile olmak için 30 ailenin sıra beklediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA