Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Biz, halkın vereceği bütün kararlara saygı duyuyoruz ama halka baskı kurmaya çalışanlara da hep birlikte göğsümüzü gereceğiz" dedi.

Kalkınma Bakanı Yılmaz Açıklaması
Yenişehir ilçesinde AK Parti Diyarbakır milletvekili adayı Alaattin Parlak'ın seçim bürosunu ziyaret eden Bakan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, genç neslin AK Parti hükümetinden önceki dönemi bilmediğini söyledi.

"Hastaneler, okullar, yollar hep böyleydi, yasaklar yoktu zannediyorlar. Onlara eski Türkiye ile yeni Türkiye'yi kendi hayatınızdan özellikle anlatmanızı istiyorum" ifadelerini kullanan Yılmaz, partililerden vatandaşlara AK Parti hükümetinin icraatlarını anlatmasını istedi.

Demokrasilerde herkesin kendi hakkını savunabildiğini, önemli olanın başkasının hakkını savunabilmek, hukukunu, özgürlüğünü gözetmek olduğunu dile getiren Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bunu yapmıyorsanız sizin demokratik bir zihniyetiniz yok demektir. İsminizde demokrasi olsun olmasın hiç fark etmez. İnsanımızın hakkını korumak için devlet olarak üzerimize düşeni sonuna kadar yapacağız. Diyarbakır'da 6-7 Ekim hadiseleri yaşandı, birileri geldi yaktı, yıktı. Biz AK Parti olarak sorun çıkaran bir parti değiliz, biz sorun çözen bir partiyiz."

Bakan Yılmaz, yapılan yeni düzenlemelerde devletin güvenliğini değil, ferdin güvenliğini öncelediklerini vurgulayarak, devletin birinci vazifesinin insan emniyetini sağlamak olduğuna işaret etti.

- "Bizim rotamızı çizen halktır"

Yaptıkları düzenlemeleri kararlı bir şekilde uygulayacaklarını ve kimseye meydanı bırakmayacaklarını söyleyen Yılmaz, şöyle devam etti:

"Sandıklara herkes gider hür iradesi ile oyunu kullanır. Bize oy vermişse biz seviniriz, vermemiş ise de saygı duyarız. Hiçbir zaman bize oy vermedi diye halka kızmayız. 'Biz de bir eksik var' deriz ama bazı partiler var o eski Türkiye'nin partileri, halk kendilerine oy vermediklerinde şunu düşünüyorlar. 'Biz eksiğiz, yanlış yaptık demiyorlar. Halk yanlış yaptı.' diyorlar. Bizim rotamızı çizen halktır. Biz halkın vereceği bütün kararlara saygı duyuyoruz ama halka baskı kurmaya çalışanlara da hep birlikte göğsümüzü gereceğiz."

Kaynak: AA