Yakakent'te Spor Şenliği

Samsun’un Yakakent ilçesinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından “1. Geleneksel Spor Şenlikleri” düzenlendi.

Yakakent'te Spor Şenliği
Sabah kros yarışmasıyla başlayan şenlikte bilek güreşi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü güreşçilerinin minder gösteriyle devam etti. Yakakent Kaymakamı Yusuf Gemici ve Ali Türkmen’in de katıldığı masa tenisi yarışmasında ise isleyicilere heyecan dolu anlar yaşattı. Şenlik alanına gelen bayan izleyiciler ise kendi aralarında bilek güreşi yaparak meraklarını yenmeye çalışırken bir taraftan da yarışmaların geçtiği alanda çalan oyun havalarına eşlik ederek yarışmayı şölen havasına çevirdiler.

Sabah yapılan 3 bin metre yarışında gençlerde Mustafa Çevik, bayanlarda Neslihan Karbulut ve yetişkinlerde de Orhan Keleş birinci oldu. Bilek güreşinde erkeklerde Teyfik çevik, bayanlarda ise Esra Sarı birinciliği elde etti. 43 yarışmacının katıldığı masa tenisi yarışmalarında ise Mahmut Orhan birinci oldu.

Yarışmalarda derece yapan katılımcılara Kaymakam Yusuf Gemici ve İlçe Emniyet Amiri Ali Türkmen tarafından madalyaları verildi.

Şölen, madalya öreninin ardından sona erdi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Ruhi Koçar, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk defa düzenledikleri spor etkinliklerini geleneksel hale getireceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA