Vekil Adayına Sazlı Sözlü Nasihat

İçel’in Silifke ilçesinde seçim çalışmaları kapsamında çilek tarlasına giden AK Parti İçel 6. sıra milletvekili adayı Arif Yıldırım’a, halk ozanı Nebi Divle sazlı sözlü nasihatlerde bulundu.

Vekil Adayına Sazlı Sözlü Nasihat
Milletvekili adayı Arif Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında Silifke AK Parti İlçe Teşkilatı ile çilek tarlalarındaki işçileri ziyaret etti. Çilek tarlasında bir sürprizle karşılanan Yıldırım, tarlada çilek toplayan Silifkeli Halk Ozanı Nebi Divle ile karşılaştı. Divle, Yıldırım’ın önünü keserek milletvekili adaylarının seçim öncesi kendilerini ziyarete geldiğini, bir daha gelmediklerini, telefonlara dahi çıkmadığını belirterek, saz çalıp bazı nasihatlerde bulunacağını söyledi.

Bunun üzerine Arif Yıldırım, Divle’den saz çalmasını istedi. İşçilerle beraber çilek tarlasında sazı eline alan Divle, “Yalan dolan bilmeyesin, yetim dul hakkı yemeyesin, halk ağlarken gülmeyesin, verdiğin sözlerde durasın, telefonlara bakasın, dürüst olasın, dürüst kalasın vekilim” diye sözlerle milletvekili adayına nasihatlerde bulundu.

Divle, mini konserin ardından çilek tarlasında çalışanlardan ve milletvekili adayından alkış aldı. Arif Yıldırım halk ozanına teşekkür ederek, “Öncelikle ozanımızın söylediği her şeyi halkımız bana seçim gezilerinde söylüyor. Ozanımız halkın tercümanı oldu. Bana göre ozanların en büyük görevlerinin arasında halkın tercümanı olmalarıdır. Ozanımızın söylediği gibi dürüst ve aradığınız bir milletvekili olacağım. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Aradığınız nitelikleri biliyorum. Telefonla arandığında telefona çıkacak, memleketin sorunlarına sahip çıkacak, sadece seçimden seçime gelmeyecek. Seçim sonrası da gelecek tarlada işçilerle görüşecek, kahvede oturanlarla sohbet edecek, evdeki kadınlarımızın sorunlarını dinleyecek birileri olmalıdır. Ben inşallah bu kriterlere uyacağım” dedi.

Kaynak: İHA