Mardin Valisi Koçak'tan Mgyc'ye Ziyaret

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Olağan Kongresi’nden sonra göreve gelen yeni yönetime cemiyet binasında hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Mardin Valisi Koçak'tan Mgyc'ye Ziyaret
Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti’ni ziyaret etti. Cemiyetin yeni başkanı Kadir Üründü, başkan yardımcıları Halil İbrahim Sincar ve Salih Keskin ile yönetim kurulu üyesi Nezir Güneş tarafından karşılanan Vali Koçak, yeni yönetime başarılar diledi. Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti binasının şark köşesinde gazetecilerle sohbet eden Vali Koçak’a, burada cemiyet başkanı Üründü tarafından kendisine cemiyetin bugüne kadar ki faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

YENİ YÖNETİME BAŞARILAR DİLEDİ

Gazetecileri görev yaptığı her yerde önemsediğini ve dikkate aldığını belirten Vali Koçak, "Mardin’deki yerel basının güçlenmesi, söz sahibi olması, nitelik açısından kamuoyunu etkileme, Mardin’i güzel haberlerle Türkiye tanıtıma açısından cemiyetinize büyük görevler düşüyor. Dayanışma yaparak muhabirlerin mesleki anlamda yetiştirilmesi. Haberin doğru ve nitelikli olması açısından bu konu çok önemli. Bugüne kadar yaptığınız faaliyetlerde bunun göstergesi. Haberin kaynağından doğru bilginin alınması konusunda basının her zaman yanındayım" dedi.

Dinamik, olumlu ve pozitif düşünen Mardin medyasının olmasında cemiyetin büyük katkısının olacağına inandığını kaydeden Vali Koçak, "Genç, dinamik, bu işi gönüllü bir şekilde Mardin’in tanıtımını ön planda tutan bu anlamda hassasiyeti olan arkadaşlar olduğunuza inanıyorum. Yeni yönetiminizi kutluyorum" diye konuştu.

Mardin’in tarih, turizm, kültür kenti olması sebebi ile çok dikkat çeken bir il olduğuna vurgulayan Vali Koçak, Mardin’in tanıtılmasında basın mensuplarına büyük görev düştüğünü dikkat çekti. Yapılan haberlerin doğru yapılması ve Mardin’e zarar verebilecek haberler konusunda dikkatli olunması konusunda basın mensuplarına büyük sorumluluk düştüğünü aktaran Vali Koçak, yerel basının bulunduğu bölgede ekonomi, sosyal yaşantı, sosyal bütünleşme ve dayanışmaya katkı sağlaması açısından önemli bir etmen olduğunu vurguladı.

"EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ"

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü cemiyet ve cemiyet üyeleri hakkında Vali Koçak hakkında bilgi vererek genel kurul sonucunda yönetime giren gazetecileri tanıttı. Mardin’de her zaman genç bir yönetimle görevlerini sürdürdüklerini kaydeden Başkan Üründü, Mardin basının sorunlarının çözümü, cemiyetin daha aktif bir şekilde üyelerine ve kamuoyuna hizmet etmesi için bundan sonraki süreçte çaba sarf edeceklerini anlattı.

Özellikle basın sektöründe emek veren basın mensuplarının mesleki anlamda gelişmelerini sağlama konusunda eğitim çalışmalarına yakın zamanda açacakları kurslar ve farklı etkinliklerle önem vereceklerini dile getiren Üründü, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti’nin çıtasını daha da yukarılara taşımayı hedeflediklerini belirtti.

Üründü, son olarak basın mensuplarının yaşadıkları sorunların çözümü için Vali Koçak’ten destek istedi.

Gazetecilerle samimi bir ortamda geçen ziyarette Vali Koçak, gazetecilere destek olma sözü vererek cemiyet binasından ayrıldı.
Kaynak: İHA