ESOGÜ'de 'Epilepsi Hasta Okulu” Etkinliği

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde (ESOGÜ) epilepsi hastalığı hakkında bilgilendirme amaçlı bir konferans düzenlendi.

ESOGÜ'de 'Epilepsi Hasta Okulu” Etkinliği
ESOGÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı’nın Nöroloji Anabilim Dalı, Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle, hastalığı bilgilendirme amaçlı düzenlediği “Epilepsi Hasta Okulu” adlı etkinlik, Prof. Dr. Necla Özdemir Salonu’nda gerçekleşti.

Etkinlikte konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver İhtiyar, epilepsinin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu belirterek, doğru tedaviyle hastaların büyük kısmında nöbetlerin kontrol altına alınabildiğini aktardı. Dr. İhtiyar etkinliğin, epilepsi hastaları ve yakınları ile konuya ilgi duyan kişilerin bu konuda farkındalıklarını artırmayı, toplumda var olan yanlış bilgileri düzeltmeyi ve tedavisinin mümkün olduğunu bir kez daha ortaya koymayı amaçladığını söyledi.

Böyle bilimsel aktiviteleri düzenlemek ya da katkıda bulunmanın Tıp Fakültelerinin topluma borcu olduğunu dile getiren Prof. Dr. Enver İhtiyar, ESOGÜ Tıp Fakültesi’nin hemen tüm anabilim dallarının bu bilinçle her hafta geniş katılımlı etkinlikler düzenlediğini, bunun da fakültenin topluma ve bilime olan saygısının en güzel örneği olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Enver İhtiyar katkıda bulunan herkese teşekkür ederek etkinliğin verimli geçmesini diledi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen ise, bu etkinlikle epilepsi hastalığı ile ilgili olarak toplumu bilgilendirme, bilinçlendirme, hastalar ve hasta yakınlarına bu konuda bilinen doğrular hakkında bilgi aktarmanın amaçlandığını kaydetti.

Epilepsiyi çok farklı yönlerden ele alacak olan etkinliğin herkese faydalı olacağını ifade eden Prof. Dr. Hasan Gönen, katkıda bulunanlara ve katılımcılara teşekkür etti.
Kaynak: İHA