Cevdet Yılmaz: Süreci Ak Parti başlattı, Ak Parti bitirecek

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Çözüm Sürecini AK Parti başlattı, AK Parti sonuçlandıracak" dedi

Cevdet Yılmaz: Süreci Ak Parti başlattı, Ak Parti bitirecek
Bakan Yılmaz, AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Haşim Haşimi'nin Kayapınar ilçesindeki seçim bürosunun açılışını yaptı. Burada partililere hitap eden Yılmaz, kimsenin konuşmadığı ya da konuşamadığı zor zamanlarda parti geleneklerinden gelen insanların gür bir sesle konuştuğunu, AK Parti öncesi ve sonrasının, siyah ve beyaz gibi farklı olduğunu söyledi.

AK Parti'nin doğu ve güneydoğuda hem özgürlükleri hem de hizmetini artırdığını belirten Yılmaz, "AK Parti öncesi ve sonrası siyah ve beyaz gibi. Bizim geçmişi unutmamız lazım, nereden geldiğini bilmeyen nereye de gideceğini bilemez. Aramızda başörtülü adaylarımız var. Başı açık veya örtülü hepsi bizim kardeşimiz ama geçmişte başörtülülere zulüm edildi, ayrımcılık yapıldı. Üniversitelere alınmadılar" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin okullarda, "Kuran-ı Kerim, Peygamber Efendimizin hayatı" gibi seçmeli derslerle, Kürtçenin, Zazacanın önündeki engelleri kaldırdığını, ayrıca işkence, olağanüstü hal ve faili meçhullere de son verdiğini anlatan Yılmaz, özgürlüklerin yanı sıra okul ve hastane gibi hizmetlerin de yapıldığını dile getirdi.

Yılmaz, önümüzdeki dört yılda Diyarbakır'a atılım yaşatacaklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Üç konuda çalışacağız. Bir, çözüm süreci huzur olmadan hiçbir şey olmaz. Kalkınma, dönüşme, özgürlük olmaz. Çözüm Sürecini AK Parti başlattı, AK Parti sonuçlandıracak. İkincisi maneviyatımız geçmişimiz kültürümüz birileri bize inançlarımızı geçmişimizi unutturmaya çalışıyor. Bu halkın hiçbir talebi olmayan konuları sanki bu halk talep ediyormuş gibi gündeme getiriyor batıya başka çevrelere şirin görünmeye çalışıyor. Ama bu halk onları kabul etmez. Üçüncü önceliğimiz ise aş ve iştir."

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Haşimi de 2015 seçimleri için kullanılacak her oyun yalnız Diyarbakır ve Türkiye'ye değil bütün bir Ortadoğu'ya damga vuracağını söyledi.

Kaynak: AA