Bodrum Bitez Limanı'nda Deniz Dibi Temizliği Yapıldı

Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok Mavi yakışır” sloganıyla düzenlenen “Bodrum Deniz dibi temizlik kampanyası” kapsamında Bitez Limanı’nda deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Bitez Limanı'nda Deniz Dibi Temizliği Yapıldı
15 Mart - 05 Haziran tarih aralığında, Bodrum Belediyesinin dalış ekibinde görevli dalgıçların ve Bodrum’dan gönüllü dalgıçların katıldığı deniz dibi temizlik çalışmaları kapsamında, Bitez Limanı’nda yapılan çalışmada, çok sayıda araç tekerleği, içecek şişeleri, teknelerden uçan minder, halı gibi çok sayıda atık malzeme çıkartıldı.

Çalışmalara destek veren Deniztemiz Turmepa Derneği Bodrum Şubesi Genel Sekreteri Ethem Güzelgün, kendisinin de Bitez’de yaşadığını belirterek şunları söyledi:

"Bodrum Belediyesinin başlatmış olduğu denize en çok mavi yakışır deniz dibi temizlik kampanyasına Bodrum Deniztemiz derneği olarak destek veriyoruz. Amacımız öncelikle gelecek kuşaklara temiz çevre ve temiz deniz bırakılması konusunda halkımızda farkındalık yaratılması amacıyla düzenleniyor. Gördüğünüz gibi buradan çıkanlar tamamen biz insanların neden olduğu bir takım deniz kirliliğidir. Tabi bunu önlemek için öncelikle herkes kendi bölgesini temiz tutarsa, diğer taraflarında temiz olacağı şüphesiz belli olacaktır.”

Deniz dibi temizliği çalışmaları, 17 Mayıs’ta Gümbet ve 24 Mayıs’ta Yalıçiftlik’te yapılacak olan çalışmaların ardından, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Bodrum ilçe merkezinde yapılacak çalışmalarla birlikte etkinlik son bulacak.
Kaynak: İHA