Kanada İle Ürdün İşbirliği İçin Mutabakata Vardı

Kanada, kalkınma konularında işbirliği yapmak üzere Ürdün'le mutabakat zaptı imzaladı.

Mutabakat zaptı, Kanada'ya resmi bir ziyaret gerçekleştiren Ürdün Kralı II. Abdullah'ın beraberindeki Ürdün Dışişleri Bakanı Nasser Judeh ile Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis arasında imzalandı.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada mutabakat zaptının, işbirliği kapsamında iki ülkenin rol ve sınırlarını belirlediği kaydedildi. Ürdün'ün, eğitim alanında Kanada'nın liderlik rolünü kabul ettiği kaydedilen açıklamada, bu alandaki işbirliğine Kanada'nın ana donör olarak katkıda bulunacağı belirtildi.

Ürdün'ün Kanada tarafından uluslararası kalkınma yardımı için odak ülke olarak teyit edildiği hatırlatılan açıklamada, bununla çocuklar ve gençler için daha iyi bir gelecek sağlamak ve sürdürülebilir ekonomik büyümenin teşvik edilmesinin amaçlandığı duyuruldu.

İki ülke arasındaki işbirliğinin, genç ve hızlı büyüyen Ürdün nüfusu için eğitim ve istihdam olanaklarını artıracağı, yoksulluğu azaltacağı ve özel sektörün rekabet gücünü artırmasına yardımcı olacağı ifade edilen açıklamada, Kanada'nın Suriye'deki krize Ürdün'ün tepkisini desteklediği bildirildi.

Kaynak: AA