Çanakkale'de 'Şiddetle Mücadele'Çalıştayı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nde (ÇOMÜ) "şiddetle mücadele" çalıştayı düzenlendi.

Çanakkale'de 'Şiddetle Mücadele'Çalıştayı
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, Safiye Hüseyin Elbi Konferans Salonu'ndaki çalıştayda yaptığı konuşmada, böylesine önemli bir meselenin tartışma platformu oluşturarak ele alınmasından memnun olduğunu söyledi.

Şiddetin toplum için en zararlı unsur olduğuna işaret eden Acer, "Toplumun oluşumunun temeli şiddetin yokluğudur. İnsan olarak hepimiz birlikte yaşamaya ihtiyaç duyan varlıklarız. Öyle yaratılmışız. Birlikte yaşayabilmemizin temel unsuru şiddet olmayan bir ortamın oluşturulmasıdır. Bu ülke toplumu için de geçerlidir, aynı zamanda o ülke toplumunun temelini teşkil eden aile için de geçerlidir" dedi.

Acer, aile içinde şiddetin tamamen ortadan kaldırılmaması halinde o ailenin varlığından, huzurundan, birlikteliğinden bahsedilemeyeceğini belirterek, "Hele hele bu şiddet kadına yöneliyorsa, yani insanın kendisine yöneliyorsa daha bir ciddiyetle ele alınması gerekir. Kadın ya bir annedir, ya bir eştir, ya bir kardeştir, ya da kızımızdır. Dolayısıyla onlardan birisine şiddetin yöneliyor olması hangi ortamda olursa olsun, o ortamı yok etme niteliğine sahiptir. Bu açıdan kadına karşı şiddetin engellenmesi gerekmektedir" diye konuştu.

ÇOMÜ Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Gülbu Tanrıverdi ise şiddetin insan hakları ihlali olduğunu bildirdi.

Şiddetin bütün dünyanın sorunu olduğunu aktaran Tanrıverdi, şöyle konuştu:

"Şiddet oranları ülkelere göre farklılık göstermekte. Türkiye'de kadın, hayatının herhangi bir döneminde fiziksel şiddete yüzde 40, cinsel şiddete yüzde 15, duygusal şiddete yüzde 44, ekonomik şiddete ise yüzde 23 oranında tanık oluyor. Çanakkale yerelinde ise 2014 yılında yaptığımız bir çalışmada yaklaşık 10 kadından 3'ünün şiddet gördüğünü tespit ettik."

Kaynak: AA