AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati Açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yaptığı konuşmada, çözüm sürecinden rahatsızlık duyanların olduğunu ileri sürerek, "’Niye şehit cenazesi gelmiyor’, ’niye Kürt çocuğu, yağız delikanlı, dağda öldürülmüyor’ diyenler var" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati Açıklaması
TEOG sınavı nedeniyle programlara gecikmeli katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Şanlıurfa milletvekili adayı Nureddin Nebati, isim vermeden muhalefeti eleştirdi.

12 yıllık iktidar döneminde AK Parti milletvekillerinin alınları açık şekilde halkın arasında gezdiğini belirten Nebati, “Hangi iktidar milletvekilleri aranıza katılabilir, gelip sizden oy isteyebilirdi? Fark AK Parti’de. AK Parti iş yaparken, kadınıyla, erkeğiyle, çocuğuyla, kardeşi, yoldaşı olarak bilir de onun için. Sizler için bakanlarımızla, milletvekillerimizle, yerel yöneticilerimizle elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Türkiye’de iş, aş ve hizmet olmadığı dönemlerde kan ve gözyaşı aktığını belirten Nebati, “Ekmek boğazdan yenince, su boğazdan aşağıya inince akşam evde rahat ve huzur içerisinde yatmıyorsa neye yarar? Bir zamanlar bu ülkede ekmek, aş, iş yoktu. Hem de hizmet yoktu. Ama kan, gözyaşı vardı. Kürde hakaret, ötekileştirme vardı, Kürdü tanımayan bir devlet, Kürdü bilmeyen iktidar vardı. Şimdi Kürtlüğünüzden utanıyor musunuz? Biz Kürtlerden, Araplardan utanmıyoruz. Biz hep beraber Türkiye’yiz” diye konuştu.

AK Parti iktidarının 4+4+4 sistemiyle Kur’an-ı Kerim’i müfredata koyduğunu hatırlatan Nureddin Nebati, “Kim Aleyhis-Selat ve Selam’ın hayatını, Siyer-i Nebisi’ni bu ülkenin müfredatına koydu? AK Parti koydu. Şimdi utanmadan, sıkılmadan, ‘biz gelince diyaneti kaldıracağız’ diyorlar. Utanmadan, sıkılmadan ’biz lezbiyenlerin, homoseksüellerin sesiyiz’ diyorlar. Biz bu milletin sesiyiz. Biz Müslümanların, Alevilerin, Kürtlerin sesiyiz” dedi.

Çözüm sürecinden rahatsızlık duyulduğunu da iddia eden Nebati, şöyle devam etti:

“Çözüm sürecinden rahatsız olanlar var. ‘Niye şehit cenazesi gelmiyor’ diyenler var. ‘Niye Kürt çocuğu, yağız delikanlı, dağda öldürülmüyor’ diyenler var. AK Parti, devlet ve millet beraber, bu Kürt kardeşlerimize de, Yozgat’tan gelecek şehit annesi kardeşlerimize de, bundan sonra şehit yok. Bundan sonra Kürt kanının yere akması yok. Bundan sonra kardeşlik var, huzur, birliktelik var, refah düzeyinin arttırılması var. En önemlisi 78 milyon insanın eşit olduğu bir Türkiye var.”
Kaynak: İHA