'Hazreti Peygamber ve Birlikte Yaşama Ahlakı' Konferansı

Bilecik İl Müftüsü Necati AkkuşŸ, "Bugün, insan hakları evrensel beyannamesi olarak bizlere sunulan beyannamenin temeli, Veda Hutbesinde, ilk çekirdeğŸini bulmuşŸtur" dedi.

AkkuşŸ, Bilecik şžeyh Edebali ǜniversitesi Sürekli EğŸitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen ""Hazreti Peygamber ve Birlikte YaşŸama Ahlakı" konferansta, bütün varlıkların insanın yeryüzündeki hayatını idame ettirmesinde, işŸlerini kolaylaşŸtırıcı, hizmet edici bir gaye ile yaratıldığŸını ifade etti.

İnsanoğŸluna önderlik, kılavuzluk etmek üzere gönderilen Hazreti Muhammed'in peygamberlerin, Allah'u Teala'dan almışŸ oldukları kurallar manzumesini, insanın dünyasını ve ahiretini, huzur ve saadete dönüşŸtürecek sistemi, yaşŸayarak kavimlerine örnek olduğŸunu anlatan AkkuşŸ, "Hazreti Muhammed'in dünyaya gelişŸi, tarihin kırılma noktasıdır. İnsanlık devrimi niteliğŸinde değŸişŸiklik yapan tek kişŸi Hazreti Muhammed'dir. Bugün, insan hakları evrensel beyannamesi olarak bizlere sunulan beyannamenin temeli, Veda Hutbesinde, ilk çekirdeğŸini bulmuşŸtur" Bugün, insan hakları evrensel beyannamesi olarak bizlere sunulan beyannamenin temeli, Veda Hutbesinde, ilk çekirdeğŸini bulmuşŸtur" diye konuşŸtu.
Konferansa, Bilecik Valisi Ahmet Hamdi Nayir, şžeyh Edebali ǜniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi ǖzcan, Emniyet Müdürü Ali Ekber BektaşŸ, Vali Yardımcısı Mustafa Güney, ve daire müdürleri ile öğŸrenciler katıldı.

 
Kaynak: AA