11. Cumhurbaşkanı Gül, Katar'da Açıklaması

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnisa Gül, Türkiye'nin Doha Büyükelçiliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenine katıldı.

Çeşitli ziyaretler için geldiği Katar'ın başkenti Doha'da, Türk Büyükelçiliğinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılan Gül, Türk vatandaşları ve çocuklar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.
Gül çifti, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Türk bayrağı taşıyan ve yüzlerini Türk bayrağı şeklinde süsleyen çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.
Törende konuşan Gül, "çocukların gözlerinden öperek başlamanın doğru olacağını" belirtip "Çocuk bayramı olduğuna göre, çocukların hepsinin gözlerinden öpüyorum. Sonra da büyükelçimize, sayın eşine ve tüm vatandaşlarımıza, hanımefendilere beyefendilere hep saygılarımı muhabbetlerimi sunuyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye'nin dört bir yanında kutlandığı gibi dünyanın da dört bir yanında kutlanıyor. Bizler Hayrunnisa Hanımla birlikte Katar'daki dostlarımızın daveti üzerine burada özel bir ziyaret yaparken bu bayrama burada bulunuşumuz rast geldi ve sizlerle birlikte olmaktan da büyük bir memnuniyet duyuyorum" dedi.

- "Katar çok dost ve kardeş bir ülke"
Katıldığı organizasyon için öğretmenlere, çocuklara, Türk toplumuna, Katarlı katılımcılar ve büyükelçiye muhabbetlerini sunan Gül, şöyle devam etti:
"Hepinizin bildiği gibi TBMM 23 Nisan 1920'de açıldı. Cumhuriyet kurulmadan önce biz bu bayramı kutladık. Cumhuriyet kurulmadan önce meclis açıldığı için aslında Kurtuluş Savaşını yöneten de hep meclisti. Tarihimizde en önemli günlerden birisidir. Bugün önce TBMM'de bütün devlet büyüklerinin katılımıyla güzel merasimler olur. Bütün illerimizde, ilçelerimizde hep güzel anma törenleri olur ve dünyanın her tarafında da bu gibi toplantılar olur. Aynı zamanda bugün Türk topluluğunun bir araya gelmesi için de güzel bir vesile. Şimdi Katar gibi çok dost ve kardeş bir ülkede büyükelçiliğimizin, buradaki evimizin bahçesinde sizlerle hep beraber olmak gerçekten büyük bir mutluluk. İnanıyorum ki herkes birbiriyle daha çok kaynaşacak. Çocuklar da burada hep neşeli vakitler geçirecek, ben bir kez daha hem bayramınızı hem de kandilinizi tebrik ediyorum, hepinizin burada mutlu, mesut olmasını temenni ediyorum."
- "Bulunduğunuz yerde mesut olun"
"Artık Türkiye de dahil olmak üzere çoğu kimsenin doğduğu yerlerde yaşamadığını" söyleyen Gül, haberleşme ve ulaşımın kolay olması nedeniyle hiç kimsenin kendisini gurbette hissetmemesi gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:
"Onun için bulunduğunuz yerde mutlu olun, bulunduğunuz yerde mesut olun ve bulunduğunuz yerde hep başarılı olun. Tekrar hepinize sevgilerimi, muhabbetlerimi sunuyorum. Bayramınızı bir kez daha tebrik ediyorum. Özellikle de bütün çocukların gözlerinden öpüyorum, çünkü bu bayram sizin bayramınız çocuklar. Sizin için bir araya geliyoruz ve kutluyoruz. Sizler de ileride güzel bir şekilde eğitimler alıp büyüyeceksiniz ve büyüyünce bu konuşmaları sizler yapacaksınız."
Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Ahmet Demirok da çocukların bayramını kutlayarak, bir sonraki 23 Nisan'ın açılacak olan Türk okulunda kutlanması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini belirtti.

Konuşmanın ardından Gül ve törene katılanlar, Doha'da yaşayan Türk çocuklarının sergilediği halk oyunları gösterisini seyretti. Program, Türk çocukların söylediği 23 Nisan şarkıları ve Katarlı çocukların sergilediği kılıçlı yerel dans ile devam etti.
Abdullah Gül, çocuklarla pasta kesip, vatandaşlarla fotoğraf çektirmesinin ardından programdan ayrıldı.
Kaynak: AA