'Bi Dünya Eğlence' Kocaeli'de Kapılarını Açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Uluslararası Fuar Merkezi’nde düzenlediği 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı kapılarını açıyor.

'Bi Dünya Eğlence' Kocaeli'de Kapılarını Açıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği Eğitim ve Eğlence Fuarı, bu yıl 23-26 Nisan tarihleri arasında dördüncü kez kapılarını açıyor. Her yıl farklı bir temayla çocukların gönlünü kazanan Büyükşehir Belediyesi, bu kez “Bi Dünya Eğlence” fuarının ana temasını “Spor ve Sağlıklı Yaşam” olarak belirledi. 23 Nisan Perşembe günü Uluslararası Fuar Merkezi’nde saat 10.00’da kapılarını ziyaretçilere açacak olan şenlikte saat 14.00’te açılış törenine geçilecek.

Çocukların eğitimine ve sağlıklı gelişimine ayrı bir önem veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hazırladığı şenlik alanıyla çocuklarımıza gerçek bir bayram yaşatacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm dünya çocuklarının katılımıyla kutlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu yıl 7. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali ve 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı’nda 44 ülkeden bin 100 çocuğu Kocaeli’nde ağırlıyor. Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğini taşıyan “Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı”, geride kalan son üç yılda toplam 620 bin kişiyi ağırladı. Bu yıl ise genişleyen alan ve artan etkinlik sayısı ile rekor katılım bekleniyor. Sadece çocukların değil, anne babaların da eğleneceği bir fuar tasarlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli halkına dört gün boyunca unutamayacakları anlar yaşatmayı taahhüt ediyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Kocaeli Valiliği’nin yanı sıra farklı dallardaki federasyonların ve STK’ların da katkılarıyla çocuklar eğlenirken spor yapacak, sağlıklı yaşamın keyfini sürecek. Bu yıl yine birbirinden güzel etkinlikler, şovlar, sihirbazlık gösterileri, danslar, akrobasi gösterileri, müzikaller ve atölye faaliyetleri çocukları bekliyor. Ayrıca fuar alanı içerisinde sporcu temalı canlı heykellerin yanı sıra fuara katılan tüm misafirlerimize pamuk şeker, mısır, Osmanlı macunu ücretsiz olarak ikram edilecek. 23 Nisan’da gerçekleştirilecek 4. Çocuk Eğitim ve Eğlence Fuarı açılış programında farklı spor branşlarından çocukların katılımı ile bir koro oluşturulacak. Korodaki tüm çocuklar kendi spor branşlarına ait milli takım formaları ile özel koreografiler sergileyerek, tek bir ağızdan sporcu andını okuyacak. 23 Nisan Perşembe günü saat 14.10’da Büyük Sahne’de sporcu andı okunacak.

Şenlikteki en önemli spor karşılaşmalarından birini 24-26 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Çocuk Karate Turnuvası oluşturacak. Turnuvaya 8-14 yaş arasında, Türkiye’nin dört bir yanından gelen toplam 750 çocuk katılacak. Turnuvada bayan-erkek kata ve kumite takımlarından yeşil kemer ve üstündeki sporcular mücadele verecek.

Şenliğin ilk günü son derece önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapacak. 9 Balkan ülkesinden gelen 150 çocuk, 23 Nisan etkinlikleri çerçevesinde Balkan Çocuklar Voleybol Festivali’ne imza atacak. Festival, bir spor organizasyonu olmasının yanı sıra sergilenecek dostluk ve beraberlik görüntüleri nedeniyle Balkan barışına adeta kuvvet katacak. Festival çerçevesinde yapılan fikstüre göre 9 takım 3 gruba ayrılacak ve 10.30-12.00 saatleri arasında grup maçları gerçekleştirilecek. 14.00-15.30 arasında ise sıralama maçları yapılacak. Turnuva sonunda yine 9 Balkan ülkesinin katılımıyla ödül törenine geçilecek.

Ayrıca spor alanında Wushu, Tekvando, Judo, Boks, Futbol, Ponny Club, Bahçe Satrancı, Masa Tenisi, Rodeo, Dart Panosu, Sokak Oyunları ve İp Atlama, Badminton, Eskrim, Eğlenceli Atletizm, KOÜ BESYO Çocuk Performans Labarotuvarı, KOÜ BESYO Kürek Simülatörü, Hokey, Halter, Jimnastik, Trambolin, Güreş, Motosiklet, Basketbol, KBB İzcilik Şubesi, 112 Acil, AKUT, KBB İtfaiye, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Duvar Tenisi gibi etkinlikler yer alacak.

Fuara gelecek çocukları ayrıca Cam Üfleme Ve Cam Boncuk, KO-MEK(Bez Oyuncak, Çocuk Kuaförü, Yüz Boyama, Takı Tasarımı), Kaligrafi, Eğitici Anne,,Çömlek, Kukla Atölyesi Ve Workshop, Resim KBB Konservatuvar, Objelerin Dili, Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İpli Kukla, Balon Kukla, Bengi Ahşap Oyuncak, Hatıra Fotoğraf Alanı, Media Markt İlk Adım Fotoğraf Atölyesi, Uçurtma Sergisi Ve Worshop, Kum Boyama KO-MEK, Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi, Model Uçak Tasarım Atölyesi Türk Hava Kurumu, TEMA, Oyuncak Müzesi, Seka Kağıt Müzesi, Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi Ve Botanik Parkı, Bilgi Evleri, TÜBİTAK Kitap, Kocaeli Bilim Merkezi, İzmit Bilim Ve Sanat Merkezi, Mercedes Mobil Kids Trafik Eğitim Alanı, TEGV, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti gibi onlarca etkinlik bekliyor.

Bu yıl da pek çok eğlenceli animatörler eşliğinde kukla gösterisinin sergileneceği Gezici Kukla Atölyesi, kukla arabasıyla alanı dolaşacak. Bu adamlar inanılmaz! 10 kişinin zor taşıdığı ağırlıkları, onlar tüy gibi havaya kaldırıyor. Halter, Bumbell İddia, Fıçı Power gibi hayret verici gösteriler ile Güçlü Adamlar dört gün fuar alanında çocukları şaşırtacak.Üç boyutlu bir girdabı andıran Vortex Tüneli’nde çocuklar dört gün boyunca kendilerini başka bir evrende gibi hissedecek. "Bir ormanda kalsanız yolunuz nasıl bulursunuz?", Uzman bir kadro yönetiminde gerçekleştirilecek oryantiring etkinliği ile çocuklar aileleriyle birlikte keyifli bir mücadele deneyimi yaşayarak, zamanı yönetme, yön tayini ve ekip çalışması ile yeteneklerini geliştirecek.

Şenliğin ilk günü olan 23 Nisan Perşembe günü saat 10.00’da performans sahnesi, atölyeler ve spor etkinlikleri başlayacak

Kaynak: İHA