Yıldız Dağı'na Meteoroloji Gözlem İstasyonu Kurulacak

Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde hava sıcaklığı ve kar kalınlığını ölçecek insansız otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun yapım çalışmalarına başlandı.

Sivas İl Özel İdaresinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sivas Meteoroloji Müdürü Haydar Bacanlı ve beraberindeki heyetin incelemeleri sonucu, kayak merkezinde otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulması amacıyla yer tespit edildi.
İstasyonla, gelecek sezondan itibaren kayak merkezi için daha sağlıklı hava raporu verilecek, merkezin sıcaklığı ile kar yüksekliği ölçülecek.
Sistemle, Türkiye genelindeki kayak merkezleri için medyada yer verilen kar kalınlığı ve hava tahmin raporuna Yıldız Dağı da eklenecek. Böylece ülke genelindeki kayakseverler, Yıldız Dağı'nın günlük olarak haberini alacak.
-"İlk 10'da olmasını hedefliyoruz"
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi'nde bu yaz hummalı çalışma yapacaklarını belirtti.

Günübirlik 5 tesisi bu yıl bitireceklerini ifade eden Ayhan, otel inşaatında da büyük yol kat edildiğini, çatı ve iç teşhir tanzim işleri, çevre düzenlemesiyle ilgili çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Ayhan, özel yatırımcıların Yıldız Dağı'nda hem otel hem de bungalov evlere yönelik taleplerini değerlendirdiklerini ifade etti.

Yıldız Dağı'nın, Türkiye'deki 52 kayak merkezi arasında ilk 10'da olmasını hedeflediklerini bildiren Ayhan, "Yıldız Dağı, gelecek yıllarda Palandöken, Erciyes, Kartalkaya gibi Türkiye'nin gözde kayak merkezleri arasında yerini alacak" değerlendirmesinde bulundu.
Vatandaşların yolla ilgili talep ve hassasiyetini dikkate aldıklarını aktaran Ayhan, "Olukman köyünden Yıldız Dağı'nda kadar olan yolu, arkadaşlar projelendiriyor. Biz bu yıl o bölgede çok rahat ulaşım sağlayacağız. Yapay karlama sistemleriyle de Yıldız Dağı, Sivas için kışın cazibe merkezi olacak" ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA