'Uyuyan Güzel' Balesinin Prömiyeri Yapılacak

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), nisan ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere 14 temsil ile sanatseverlerin karşısına çıkacak.

ANTDOB'un nisan ayı programına ilişkin yapılan açıklamaya göre, 22 Nisan'da prömiyeri gerçekleştirilecek eser, besteci P.I. Tchaikovsky'nin Uyuyan Güzel isimli balesi. Kötü kalpli büyücünün 100 yıl uyuttuğu prensesin öyküsünü anlatan ünlü çocuk masalı Uyuyan Güzel'in kahramanları bu kez balede hayat bulacak.
Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği ve koreografisi Marius Petipa'ya ait olan eseri Armağan Davran ve Volkan Ersoy kendi düzenlemeleriyle sahneye koyacak.
Grimm Kardeşler masalının Tchaikovsky'nin notaları ile süslendiği balenin dekoru Nihat Kahraman, kostümleri Nursun Ünlü ve ışık tasarımı Fuat Gök imzasını taşıyor. 2 perdelik bale prömiyerin ardından 25 ve 29 Nisan tarihlerinde Haşim İşcan Kültür Merkezinde tekrar sahnelenecek.
- Ali Baba operası devam
ANTDOB'un geçen ay prömiyerini gerçekleştirdiği Ali Baba&40 operası 4, 7, 9, 11 Nisan tarihlerinde sahnelenecek.
Bestesi, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Sanat Yönetmeni Selman Ada'ya ait olan ve librettosunu Tarık Günersel'in yazdığı 2 perdelik opera, 1991 yılından bu yana Türkiye'deki tüm operalar tarafından Türkçe olarak sahnelendi. Eser, dünya opera evleri repertuvarına girmiş ilk Türk operası olma özelliğine sahip.
ANTDOB, 6, 13 ve 24 Nisan tarihlerinde çocuklar için Şekeronya isimli çocuk oyununu sahneye koyacak.
ANDOB bu ay ayrıca, "Çello Yıldızları", "Verdi Akşamı" ve "Piazzola Gecesi" konserleriyle sanatseverlerin karşısına çıkacak.
Kaynak: AA