Suudi Arabistan'da İranlıların 'Taciz Edildiği' İddiası

Suudi Arabistan'da İranlı gençleri taciz ettiği gerekçesiyle gözaltında alınan 2 kişinin soruşturma kapsamında savcılığa sevk edildiği belirtildi.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, emniyet güçlerinin, 28 Mart'ta Cidde'deki Uluslararası Kral Abdulaziz Havalimanı'nda, 2 İranlı gencin tacize maruz kaldığı yönündeki şikayete binaen harekete geçtiği belirtilerek, "Gözaltına alınan 2 şüpheli, gerekli uygulamaların tamamlanması için soruşturma ve savcılık bürosuna sevk edildi" denildi.
İran'ın Suudi Arabistan büyükelçisine gelişmelere ilişkin bilgi verildiği aktarılan açıklamada, "Suudi Arabistan'da sistemin Kur'an ve sünnet üzere işlediği, ülkedeki her kesim tarafından kınanan böylesi bir olayın failleri bulunduğunda en ağır cezanın verileceği" kaydedildi.
Umre ziyareti için Cidde'ye gelen 2 İranlı gencin, havalimanında arama bahanesi ile güvenlik görevlileri tarafından "taciz" edildiği iddia edilmişti. Olayın ardından İran Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin Emir Abdulahiyan, Suudi Arabistanlı yetkililerin "tacizci" iki güvenlik görevlisini gözaltına aldığını açıklamıştı.
Olaya tepki gösteren İranlılar da başkent Tahran'daki Suudi Arabistan büyükelçiliği önünde Cumartesi günü geniş çaplı protesto gösterisi düzenlemiş, İran İslami İrşad ve Kültür Bakanı Ali Cenneti, "gençleri taciz eden kişiler yargılanıp cezalandırılana kadar" bu ülkeye yapılacak umre seferlerinin durdurulduğunu bildirmişti.

Kaynak: AA