Demir, Milletvekili Listesine Girememesini Değerlendirdi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Aday Adayı Murat Demir, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde listeye girememesine, en çok MHP’lileri sevindirdiğini söyledi.

Demir, Milletvekili Listesine Girememesini Değerlendirdi

Murat Demir, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde listeye girememesini değerlendirdi. Aday adaylığı sürecinin sona ermesi ve Kastamonu’da adayların belli olması üzerine fikirlerini paylaşmak üzere toplantı düzenlediğini ifade eden Murat Demir, “Partimiz için açıklanan 3 adayımız partimiz için hayırlı, uğurlu olsun. Ümit ediyorum ki partimiz için her şeylerini ortaya koyup, AK Parti’nin iyi bir netice almasını sağlayacaklardır. Bizler 30 aday içerisinde tatlı bir rekabet anlamında bir yarışa girdik. Bu süreç içinde gerek temayül yoklamasında gerek ise STK yoklamalarında, ilçe ziyaretlerinde, teşkilat ziyaretlerinde yaptığımız çalışmalar sonucunda bugün geldiğimiz noktada; Kastamonu’da, İstanbul’da gelen biri olarak mutlu ve huzurlu bir şekilde ayrıldığımı söyleyebilirim. Aday olarak gösterilmeyi ümit ederdik. Bu bölgede bize destek olan teşkilatların her kademesinde görev yapanlara teşekkür ediyorum. Bizleri bağrına basan, Kastamonu halkımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“BENİM LİSTEYE GİREMEM, EN ÇOK MHP’LİLERİ SEVİNDİRDİ”
Kastamonu’da farklı bir milletvekili modeli oluşturmak için aday olduğunu ifade eden Demir, farklı bir milletvekili modeli derken, çalışan, koşan, kapıdan kovsalar bacadan giren bir milletvekili modelini Kastamonu’ya getireceğinden bahsettiğini ifade ederek, “Ben, her zaman bölgesi için çalışan birisi olacağım. Ben, AK Parti’den istenilen hizmeti alınabileceğimi biliyorum. Talep edildiği zaman bir kere söylendiğinde değil, 10 kere, 100 kere söylendiğinde alınabileceğini biliyorum. Diğer partilerin yöneticilerinin de isteyip de AK Parti’den aldıklarını da biliyorum. Ama yeter ki biz, istemeyi ve çalışmayı bilelim. Ben, Kastamonu’da bu eksiği gördüğüm için buranın milletvekili olmayı istedim. Burada bizler, bir şeyleri talep ettiğimiz zaman alabileceğimizi biliyorum. Geçmiş yıllarda Kastamonu’da milletvekillerinin pek fazla gayret göstermediklerini biliyorum. Ama bundan sonra daha farklı çalışacaklardır, bu söylemlerimiz onları farklı bir boyuta getirecektir. Bizler, özeleştiri yapmayı sevmiyoruz, yapana da kızıyoruz. Ama durum böyle değil. Özeleştiriden ders çıkartan insanlar olmalıyız. Murat Demir’in bir eksikliği varsa söylemelidir. Kimse kimseye kızmamalıdır” dedi.

Murat Demir, sözlerini şöyle sürdürdüğü: “Oluşan sıradan MHP, şu anda memnun durumda. İşte bu durumdan dolayı açıkçası mutluyum. Çünkü Kastamonu’da birçok insanın benliğinde bir yer edinmişiz. Benim aday gösterilmemem de MHP mutlu ise, buda beni mutlu ediyor. Çünkü ben, önemli bir yer elde etmişim ve önemli bir kesime hitap etmişim. Bu durum taraflı veya tarafsız birçok kesimin benliğinde yer edinmişiz. Buda benim açımdan önemli bir kazanç olmuştur. MHP, burada bilmiyorum amacına ulaşır mı ulaşamaz mı? Bu her partinin kendi çalışmasına bağlıdır”

“ADAY GÖSTERİLMEDİK DİYE KÜSKÜNLÜĞÜMÜZ YOK”
Kastamonu’da, İstanbul’dan gelen bir adayın rağbet görmeyeceği konusunda bir izlenim oluşulduğuna dikkat çeken Demir, “Teşkilatlarımın tecrübesini aldığımı hep söyledim. Arazide çalışmaya çıktığımda da ben o tecrübeyi kullandım. Tüm ilçelerin desteğini aldım. Gece gündüz, karda kışta koşturduk. Siyaseti bu bölgede yapabilmek için benim ilk hedefim Kastamonu halkının gönlüne girmekti. Ben bunu gerçekten başardım. Temayül yoklarımın da oy oranını öğrendim. Açık ara birinci çıktım. Bu da benim için, seçilmişim anlamına geliyor. Beni üzen şudur; büyük bir kesim inanmıştı aday olacağımıza. Özellikle sahil bölgesinin beklentisi vardı. Sahil bölgesine oy kazandıracak kişi bendim. Sahil bölgelerinde bu izlenimi gördüm. CHP’li, MHP’li birçok kesim sen aday ol, biz AK Parti’ye oy kullanacağız, AK Parti’ye üye olacağız gibi birçok insandan duydum. Biz teşkilatçıyız, AK Parti teşkilatı içinden geliyoruz. Aday gösterilmedik diye dargınlığımız, küskünlüğümüz yok. Tepki vermek ilk etapta oldu ama sonradan sağlıklı düşündüğümüzde böyle bir tepki vermenin doğru olmadığını düşündük. Çünkü bizim partimizin geleceğe hedefi var. 2023 hedefi var. Dünyada birçok ülkenin Türkiye’deki seçimlere şimdiden odaklandığını biliyorum” diye konuştu.

“TEPKİYE TAŞIMAMAK DAVANIN RUHUDUR”
“Tepkiye taşımamak davanın ruhudur” diyen Demir, sahil bölgesinin adayı olarak, sahil bölgesindeki vatandaşların istek ve taleplerine cevap verebileceklerini ve sorunlarına değineceklerini belirterek, “Milletvekilli adayı olamadık, olsaydık Seydiler ve Kastamonu Organize Sanayi’ye en az 3 firma ile benim görüşmelerim oldu. Ben yine onları buraya getireceğim ama bir milletvekili ile sade vatandaş olarak yapılacaklar farklı. İnsanların bakış açıları değişiyor. Kastamonu’yu ileriye taşımak için, bu memleketin potansiyel bir memleket olması için bugünden sonra da bizim üzerimize ne görev düşecekse, biz bunu yapmaya hazırız. Kastamonu’dan bağlarımızı asla koparmayacağız. Bugün aday adaylığımızın iyi bir şekilde sonuçlanmaması bütün çevreyi üzmüştür. Önümüze neler gelir, şimdiden kestirmek mümkün değil. Ama insanlarla görüşmelerimiz devam edecek. Kastamonu’da bu bölge de çok büyük dostluklar kazandım. Benimle yüreklerini paylaşan, yüreklerini ortaya koyanlar. Benim aday olamadığımı duyduğu nokta da hüngür hüngür ağlayan insanlar tanıdım ben burada. Bunlara teşekkür az kalır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA