Kadınlar Günü'nde Sağlık Çalışanları Tarafından 'şiddete Hayır'Mesajı Verildi

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü kadın çalışanları 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir araya gelerek “Şiddete Hayır” çağrısında bulundu.

Kadınlar Günü'nde Sağlık Çalışanları Tarafından 'şiddete Hayır'Mesajı Verildi

Program kapsamında, Avukat Hüseyin Çomruk tarafından kadının önemi, kadına yönelik şiddet, hukuk çerçevesinde kadına şiddetin yaptırım ve cezaları üzerine bilgiler verildi.

Şiddetin kınandığı ve şiddete 'hayır' seslerinin duyulduğu programa eski İl Sağlık Müdürü Prof.Dr.Metin Karakök, İl Sağlık Müdür vekili Uzm.Dr.Cahide Elif Orhan, müdür yardımcıları ve bayan sağlık çalışanları katıldı.

Birlikte çalıştığı mesai arkadaşlarını unutmayarak onların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayan Prof.Dr.Metin Karakök ise şiddetin hiçbir türlüsünün kabul edilemez olduğunu dile getirerek şunları söyledi:
“'Sizin hayırlınız, kadınlarına hayırlı olan (iyi davranan)dır.' Hadis-i şerifi kadının dinimizdeki önemini de en güzel şekilde anlatmaktadır. Bu nedenle toplumun ilerlemesi, gelişmesi ve çağdaş uygarlık düzeyine ulaşabilmesi için kadının önemini iyi anlamamız gerekmektedir. Şunu da belirtmek isterim ki kadına şiddet modernlik hayatının gerisinde kalmış insanların büyük bir ayıbı, acizliğidir. Kadına şiddet uygulayanları kınıyor ve şiddet olaylarının son bulması temennisiyle büyük bir emek ve özveriyle yarınlarımızı yetiştiren kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutluyorum.”
Program sonunda günün anısına kadın çalışanlara karanfil verilerek kadınların şiddete değil çiçeklere layık olduğu mesajı verildi.

Kaynak: İHA