Dicle Elektrik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Dicle Elektrik Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Dicle Elektrik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Kutladı

Demirbağ, kutlama mesajında varlıklarıyla hayatın her alanında fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlılığı temsil eden kadınların sonsuz sevgi ve hoşgörüyle yetiştirdikleri nesillerle de geleceğin şekillendirilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Demirbağ, “Kadınlarımızın hak ettiği yere gelmesi, katılımcı, üretken ve eşit bireyler olarak toplumda kabul görmesi, yalnızca onların değil, tüm toplumun sorumluluğudur. Toplumsal yaşamın ayrılmaz bir parçası olan, fedakârlığın ve duyarlılığın sembolü olan kadınlarımız, yetiştirdikleri nesillerle geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir” dedi.

Demirbağ, uluslararası düzeyde kutlanan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ülkemizde ilk defa 1921 yılında kutlanmaya başlandığını da hatırlattı. Demirbağ mesajında, “Doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımız, ihtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakar kadınlarımız toplumun yapısını güçlendiren, şekillendiren aile birliğimizin en önemli unsurudur. Peygamber Efendimiz, ‘Cennet anaların ayağının altındadır' buyurmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlıklı, mutlu ve huzur dolu günler diliyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA