Çalınan Bisikleti İçin Dedektif Gibi İz Sürdü

İzmirli mimar Tutkun Kazanoğlu, bisikletini çalan kişiyi internetten satış yapmak için verdiği ilandan tespit etti. Manisa'da olduğunu belirlediği kişiyle müşteri gibi iletişim kuran ve bu kente giden Kazanoğlu, zanlıyı deneme sürüşü sırasında yakalattı.

Kazanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 ay önce bin 200 liraya aldığı bisikletin 5 Şubat'ta Üçkuyular Mahallesi'nde annesinin oturduğu binadan çalındığını, durumu polise bildirdiğini ancak bulamadığını anlattı.
Kentin değişik noktalarında da aradığı bisikletini bulamadığını, son olarak internetteki satılık bisiklet ilanlarına bakarak şansını denemek istediğini dile getiren Kazanoğlu, şöyle konuştu:
"Bir internet sitesine girdim ve benim bisikletimin aynı özellikleriyle arama yaptım. Manisa'da bisikletime benzettiğim ilan dikkatimi çekti. Bisikletimde çizikler vardı, ilanda da çiziklerin olduğu yazılıydı. Biraz modifiye edilmişti ancak benim bisikletim olduğunu tahmin etmiştim. Hırsızlık olayından birkaç gün sonra bu ilan sahibiyle görüşmeye karar verdim. Eşim ve çocuğumla birlikte Manisa'ya gittim. 25 yaşındaki U.B. ile Şehzadeler ilçesinde buluştum. Benden şüphelenmesin diye çok dikkatli davrandım. Bisikleti gördüğümde benim olduğunu anladım. O an çok heyecanlandım.
Test sürüşü yapabileceğimi söyledi.

Ben de deneme sürüşünde en yakın karakola sürdüm. Karakola nasıl gittiğimi bilmiyorum. Dilim damağıma dolaşmıştı ve karakola farkında olmadan heyecandan bisikletle girmeye çalışmışım. Eşim ve çocuğum bu kişinin yanında kaldı, belki riskti ancak olayı aydınlatmam için gerekliydi. Bisikletin faturalarını, seri numara bilgilerini polise gösterdim ve bana ait olduğunu ispat ettim. Daha sonra polislerle birlikte beni bekleyen kişinin yanına gittik ve bu şüpheli gözaltına alındı."
-Dedektif gibi iz sürdü
Çalınan bisikletini bulabilmek için dedektif gibi iz süren Kazanoğlu, mücadelesinin sonucunda geri aldığı bisikletiyle sürüş keyfi yapıyor.
Haftada bir gün arkadaşlarıyla birlikte spor amaçlı bisiklet sürdüklerini dile getiren Kazanoğlu, "Herkes çok sağlam bir yere bisikletini bırakmalı, güvenliğini almalı. Bu tür olaylar maalesef yaşanıyor ancak bu durum kimseyi de bisiklete binmekten vazgeçirmemeli. Bir de bisiklet alanlar mutlaka belgelerini yanında bulundurmalı. Ben bu belgeler sayesinde çalınan bisikletimin bana ait olduğunu ispat edebildim" diye konuştu.


Kaynak: AA