Aydın'da Hastane Rögarında Cenin Bulunması

Aydın'da bir hastanenin rögarında bulunan ceninin, 3-4 aylık 'düşük doğum' olduğunun tahmin edildiği bildirildi.

Aydın Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin rögarında, temizlik görevlisince 6 Şubat ve 2 Mart 2015 tarihlerinde cenin bulunduğu belirtildi.
Ceninin ilk bulunduğu tarihte başlatılan adli soruşturmanın devam ettiğine değinilen açıklamada, hastane personelinin kusuruna rastlanmadığı kaydedildi.
Aynı hastanede dün sabah saat 09.00'da rögar temizliği sırasında 3-4 aylık cenin bulunmasının ardından durumun hastane idaresi ve savcılığa bildirildiğine işaret edilen açıklamada, şu görüşler yer aldı:
"Hastanede meydana gelen hadisenin 3-4 aylık 'düşük doğum' olduğu tahmin edilmektedir. Tuvaletlere kamera konulması söz konusu olmadığından düşük doğumun bu yolla gerçekleştiği ancak takip edilemediği düşünülmektedir. Bu tarih ve yaklaşık 1 ay önce meydana gelen mezkur olayla ilgili olarak hastanemizin ve çalışanlarının herhangi kusur ve ihmallerinin olmadığı yapılan araştırmalar sonucunda anlaşılmış olup konunun aydınlatılması için adli sürecin sonuçlanması beklenilmektedir."
Kaynak: AA