Muratpaşa Oyun Otobüsü Çağlayan Kapalı Pazarı’nda Hizmete Başladı

Antalya’nın Muratpaşa Belediyesi tarafından vatandaşların, anne babaların semt pazarlarında, rahat alışveriş yapabilmeleri için 3-6 yaş grubu çocukların gelişim uzmanlarına teslim edildiği oyun otobüsü hizmete girdi.

Muratpaşa Oyun Otobüsü Çağlayan Kapalı Pazarı’nda Hizmete Başladı

Muratpaşa Belediyesi semt pazarlarındaki düzenlemelere yönelik çalışmalar çerçevesinde oyun otobüsü Çağlayan Kapalı Pazarı’nda hizmete başladı.

Pilot pazar seçilen Çağlayan Kapalı Pazarı’nda hizmete giren oyun otobüsüne çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Velilerin nüfus cüzdanlarıyla 2 saat süreyle görevlilere teslim ettikleri çocuklar oyun otobüsünde çeşitli etkinliklere katılıyor. Çocuk gelişim uzmanları; çocuklara boyama, puzzle ve oyun hamuru çalışmalarının yanı sıra, hikaye kitabı okuma, oyuncaklarla oynama ve çizgi flim izleme etkinlikleri yaptırıyor.

OYUN OTOBÜSÜMÜZ ÜÇE ÇIKACAK
Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çağlayan Kapalı Pazarı’nda hizmete giren oyun otobüsünü ziyaret ederek çocuklarla sohbet etti. Pazarlarda düzenleme çalışmalarının devam edeceğini belirten Başkan Uysal, “Annelerin, semt pazarlarında rahat alışveriş yapabilmeleri için, çocuklarını emanet edebilecekleri oyun otobüsümüz bugün hizmete girdi. Oyun otobüsümüz pazarlarda başlattığımız reformumuzun bir parçası. Önümüzdeki, günlerde oyun otobüsü sayımız üçe çıkacak. Anneler, semt pazarına alışveriş yapmaya gelirken, çocuklarını da yanlarında getirip, çocuk gelişim uzmanlarımıza ve kreş niteliğindeki oyun otobüslerimize gönül rahatlığı ile emanet edebilecek” diye konuştu.

PAZARLARDAKİ REFORMLAR DEVAM EDECEK
Pazar yerlerinde halkın da esnafında mutlu olması gerektiğini ifade eden Uysal, “Hijyenik tuvaletlerimiz de bütün pazar yerlerimizde hizmete girecek. Esnaflar arasındaki aralıklar düzgün olacak. Muratpaşalılar iyi pazar yerlerine sahip olacak. Muratpaşa’da yaşayan herkes alışverişini rahat bir şekilde yapacak. Alışveriş yapan sayısı artacak ve bundan esnafımızda mutlu olacak. Çok rahat kullanılan pazar yerleri halkımızın daha çok ilgisini çekecektir. Pilot pazarımız olan Çağlayan’ın dışındaki diğer pazarlarda da düzenlemeler yapılacak. Pazar yerlerindeki reformlar devam edecek” dedi.

Kaynak: İHA