Türer’den Başbakan İmzalı Nevruz Filmine Teşekkür

İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği, Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayınlanan Nevruz filminde öne çıkan koyun, keçi ve küçükbaş hayvancılık vurgusundan dolayı bir teşekkür mesajı yayınladı.

Türer’den Başbakan İmzalı Nevruz Filmine Teşekkür

‘Biz Birlikte Türkiye’yiz’ sloganıyla Başbakan Ahmet Davutoğlu imzasıyla yayınlanan Nevruz filminde, Türkiye’nin her bölgesinden insan ve doğa manzaralarının yanında; koyun, keçi, oğlak, kuzu, sürü ve çoban gibi motiflerle küçükbaş hayvancılığa yapılan vurgunun büyük önem taşıdığını ifade eden İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Özer Türer, teşekkür mesajı yayınladı. Türer, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in ‘Anadolu coğrafyası, küçükbaş hayvancılık coğrafyasıdır’ sözü doğrultusunda çizilen yol haritasının, koyun ve keçi yetiştiriciliğine büyük bir değer artışı getirdiğini ifade etti.

“ARTACAK DESTEK, SEKTÖRÜ GÜÇLENDİRİR”
Filmde küçükbaş hayvancılığa yapılan vurgunun, gelecek dönemde koyun keçi yetiştiriciliğine verilen desteğin süreceğinin habercisi olduğunu kaydeden Türer, baharın ve yenilenmenin başlangıcı olarak kabul edilen Nevruz kutlamasında koyun-keçi yetiştiriciliğine verilen değerden ötürü emeği geçen herkese İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği yönetim kurulu olarak şükranlarını sunduklarını söyledi.

FİLMDE İNSAN VE DOĞA MANZARALARI SUNULDU
Mesajda, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından 2009 yılında 21 Mart’ın Dünya Nevruz Bayramı olarak ilan edildiği belirtilirken Birleşmiş Milletler Manevi Kültür Mirası Koruma Kurulu’nun Nevruz’u, Dünya Manevi Kültür Mirası Listesi 'ne dahil ettiği de hatırlatıldı. AK Parti tarafından hazırlanan ve Türkiye’nin bütün değerlerini, renklerini, sevinçlerini, heyecanını aynı ekranda buluşturduğu belirtilen reklam filminde, Türkiye’nin her bölgesinden ve farklı coğrafyalardan insan ve doğa manzaraları da sunulmuştu. Filmin çekimleri, Kayseri, Nevşehir, Mardin, İstanbul, Ankara, Bursa, Artvin, Rize, Konya, Antalya, Adana, Edirne, Diyarbakır, Düzce, İzmir, Yozgat, Van, Ağrı, Cunda Adası, Ayvalık, Erbil, Azerbaycan, Makedonya’da yapılmıştı.
Kaynak: İHA