Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Şahin Açıklaması

Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ'ın 2015 yılı ocak-şubat döneminde 102 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve ihracatının önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 23 milyon dolar azaldığını bildirdi.

Şahin, Trakya Bölgesi şubat ayı ekonomi verilerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, hakkında yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından yayımlanan şubat ihracat rakamlarına göre Tekirdağ'ın şubat ayında 49 milyon dolar ihracat gerçekleştirerek bölgede en yüksek ihracatı yapan il olduğunu belirtti.

Tekirdağ'ın ihracatının 2015 yılı ocak-şubat döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 23 milyon dolar azaldığını ifade eden Şahin, şunları kaydetti:
"2015 yılı ile 2014 yılı ocak-şubat dönemini karşılaştırdığımızda, Tekirdağ 2015 yılı ocak-şubat döneminde 102 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş ve Tekirdağ'ın ihracatı bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 23 milyon dolar azalmıştır. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülke bir önceki yılın aynı dönemine göre azalmakla beraber yine Almanya olmuştur. Tekirdağ'ın en çok ihracat gerçekleştirdiği ülkelerin profiline bakıldığında bu ülkelerin gelişmiş ülkeler olduğu dikkat çekmektedir. Bununla beraber, gelişen bir ülke olan Romanya'ya 2015 yılı şubat ayında 2,3 milyon dolarlık ihracat gerçekleşmiştir."
Şahin, Trakya Bölgesi'nde şubat ayı içerisinde kurulan ve kapanan şirket istatistiklerine göre, Tekirdağ'da 59, Kırklareli'nde 12, Edirne'de ise 18 şirket kurulduğunu, Tekirdağ'da 3, Edirne'de ve Kırklareli'de birer şirketin kapandığını kaydetti.

Kaynak: AA