Budapeşte Büyükelçisi Fakılı, Türk Öğrencilerle Buluştu

Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, yüksek öğrenimlerini Macaristan'da yapan Türk öğrencilerle bir araya geldi.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'nde, Budapeşte Büyükelçisi Şakir Fakılı, yüksek öğrenimlerini Macaristan'da yapan Türk öğrencilerle buluştu.
Öğrencilere Türkiye ve Macaristan ilişkilerinin son dönemde büyük bir ivme kazandığını söyleyen Fakılı, ''Türkiye ve Macaristan arasında hiç bir sorun bulunmamaktadır. İki ülke arasındaki ilişkiler son yıllarda büyük ivme kazandı'' dedi.

Macaristan ile Türkiye arasında 2013'te Yüksek Düzeyli Stratejik İş birliği Konseyi'nin kurulduğunu, bu yıl Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Macaristan'ı, Macar Cumhurbaşkanı Janos Ader'in ise Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirten Fakılı, iki ülke arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi için ülkede öğrenim gören Türk öğrencilere büyük görevler düştüğünü kaydetti.

Fakılı ayrıca, ülkede öğrenim gören Türk öğrencilerin herhangi bir sorun yaşadıkları durumda büyükelçilik çalışanlarının her zaman kendilerine yardımcı olacaklarını bilmelerini istediğini ifade etti.

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül de öğrencilere enstitünün faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Gül, ''Yurt dışında yaşayan Türk öğrencilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmeleri gerekli. Macaristan'da öğrencilerin sorunlarının çözümünde yardımcı olabilecek bir öğrenci derneği kurulmalı'' diye konuştu.

Programa katılan KKTC Budapeşte Temsilcisi Büyükelçi Arif Altay, Macaristan'da KKTC temsilciliğinin kısa bir süre önce açıldığını, ülkede KKTC olarak öğrenci sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kaynak: AA