Sürü Yönetimi Kursunu Bitiren Kursiyerlere Sertifika

Sorgun Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından sürü yönetimi kursuna katılan 47 kursiyere sertifikaları törenle verildi.

Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantısı Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Yozgat'ın ve Sorgun'un önemli bir tarım ve hayvancılık bölgesi olduğunu ancak hayvan yetiştiricilerinin sürü yönetimi elemanı bulmakta oldukça zorlandıklarını belirtti.

Bu durumun hayvancılığı olumsuz etkilediğine işaret eden Kaymakam Arslantaş "Ben öncelikle bu belgeleri almaya hak kazanan kursiyerlerimizi ayrı ayrı kutluyorum. Bu kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize bakanlığımız tarafından 300 anaç koyun olmak üzere toplamda 500 hayvanlık bir sürüyü yöneten sertifikalı elemana 5 bin lira destek verilecek" dedi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cumhur Eser de açılan kursa 47 kursiyerin katıldığını ifade ederek, "Müdürlüğümüz binasında açılan kursa 23, Halk Eğitimi Merkezi'nde açılan kursa ise 24 kursiyer katıldı.

120 saat süren bu kursların bitiminde 47 kursiyerimiz belge almaya hak kazandı" dedi.

Konuşmaların ardından 47 kursiyere sertifikaları verildi.

Kaynak: AA