Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında Gökyüzüne 100 Fener

Antalya'nın Manavgat ilçesinde AGD Temsilciliği tarafından düzenlenen Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında gökyüzüne 100 dilek feneri bırakıldı.

Çanakkale Zaferi'nin 100'üncü Yılında Gökyüzüne 100 Fener

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılı nedeniyle ilçede çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinlikler kapsamında Atatürk Kültür Merkezi ile Cumhuriyet Meydanı arasındaki temsili 27. Alay ve 57. Alay Yürüyüşü gerçekleştirildi.

Çok sayıda vatandaşın katıldığı yürüyüşte Çanakkale Savaşı ile ilgili pankartlar açıldı, sloganlar atıldı.
Cumhuriyet Meydanı sergi alanında düzenlenen program ise İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Esnaf Odası Başkanı Hasan Çelik, Servisçiler Odası Başkanı Mahir Çınar, AK Parti İlçe Başkanı Hasan Öz, Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim Maslak, BBP Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, daire amirleri ile çok sayıda vatandaşın katıldığı programda Çanakkale Savaşı ile şiirler okundu, sinevizyon gösterisi yapıldı

Anadolu Gençlik Derneği Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli yaptığı konuşmada, Çanakkale Savaşı'nın topla, tankla, silahla, uçakla, parayla veya asker çokluğuyla değil, memleketin iyi yetişmiş imanlı evlatları sayesinde kazanıldığını söyledi.

Gayretli, "Çanakkale ‘iman varsa imkan da vardır. inanç ve azim tekeden süt çıkarır’ sözlerinin yaşandığı yerdir. Bir milletin en önemli varlığı tankı topu değil inanmış evlatlarıdır. Yani Çanakkale maneviyatın materyalizme karşı zaferidir. Buradan bir kez daha şehit ve gazilerimizi minnetle, rahmetle anıyoruz" dedi.

Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu da gecede yaptığı konuşmada Çanakkale Savaşı'nın önemini vurgulayarak, program için Anadolu Gençlik Derneği'ne teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'ın şehitler için yaptığı duanın ardından Çanakkale Savaşı anısına 100 fener gökyüzüne bırakıldı.
Kaynak: İHA