Ak Parti İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi

AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Özlem Topal Zengin, "İlk defa kadınlar bir seçime yasaksız ve eşit şartlarda girecek. Bu Türkiye'nin gerçekleştirdiği bir mucizedir" dedi.

Zengin, partisince düzenlenen İstanbul İl Kadın Kolları 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Partililerin dünya vatandaşı olduğunu belirterek, bu nedenle Suriyeli, Filistinli, Mısırlı kadınların dertlerinin de kendi dertleri olduğunu ifade etti.

Hayallerinin sadece Türkiye için değil dünya adaleti, demokrasisi, hukuku için olduğunu anlatan Zengin, artık AK Parti'ye İstanbul'un, Türkiye'nin dar geldiğini, dünyaya talip olduklarını söyledi.

Zengin, AK Parti İstanbul teşkilatının partinin tüm Türkiye'deki gözleri olduğunu dile getirerek, bu büyük eserin altında partili kadınların imzası olduğunu aktardı.
Zengin, her seçimi hep önemseyerek o düşünceyle çalıştıklarını ancak 7 Haziran seçimlerinin kendileri için başka bir önem ifade ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:
"Bu seçimde Türkiye'nin önündeki çeyrek asırlık süreç için karar vereceğiz. Biz her daim milletimizden eminiz. Bizim inancımız gereği her zorlukla beraber bir kolaylık vardır. Biz bu ülkeyi sadece ve sadece kendisi olduğu için sevenlerdeniz. Ben AK Parti teşkilatı kurulduğundan beri değişik kademelerde görev yaptım. Bu hareket içerisinde benim hikayeme benzer çok hikayeler verdir. Biz çok büyük acılar yaşayarak bugünleri gördük. Bizler o yaşlarda yasaklar altında bir gençlik kolları kurup çalıştık. Aslında çok üzüldük, çok acı çektik ama hiçbir zaman milletin vicdanından, istikbalinden ümidi kesmedik. Aslında biz Allah'tan ümit kesmedik. Biz buralara nasıl geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Ağlarken bir taraftan ümidimizi hep diri tutmaya çalıştık ve bu ümidi siyasete aktardık. Bütün kadınların AK Parti'de bir ideali vardır. AK Parti'de kadınlar, Türkiye'nin karanlık günlerini yaşayarak bugünlere gelmiştir. İşte bu hikayelerden bize bir başarı hikayesi oldu. İlk defa kadınlar bir seçime yasaksız ve eşit şartlarda girecek. Bu Türkiye'nin gerçekleştirdiği bir mucizedir."
- "İnanmak ve çalışmak bir arada olmalı"
AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Azize Sibel Gönül de bugün bir görev değişikliği için bir arada bulunduklarını anımsatarak, kadınların yüreklerine bir şeyi koyduklarında başaramayacakları hiçbir şeyin olamayacağını ifade etti.

İnanmak ve çalışmanın iki önemli unsur olduğuna dikkati çeken Gönül, şu değerlendirmede bulundu:
"İkisi bir arada olunca ancak hedefe varabiliriz. Ben görüyorum ki İstanbul'da kadınlarımız hem inanıyor hem de çalışıyor. Kendinizle gurur duyun. İstanbul'da yaptığımız bu kongreyle 919 ilçemiz, bugün 78. il kongremizi tamamlamış bulunmaktayız. Geriye 3 ilimiz kaldı, kongreler sürecini tamamlamak üzereyiz. Kadınlarımızın heyecanı, 2023 hedeflerine koydukları katkı, 12 senede AK Parti iktidarlarında kadınla ilgili ortaya koyduğumuz kazanımların artık bu dönemde artarak tüm İstanbul'a yayılacağına inanıyorum. 2023'e kadınla yola devam diyorum."
Kongrede, 2012'den bu yana İstanbul İl Kadın Kolları Başkanlığını yürüten Özlem Zengin'in görevini, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları'nda Yerel Yönetimlerden Sorumlu İl Yürütme Kurulu Üyesi İffet Polat'a devretmesi bekleniyor.
Kaynak: AA