Yozgat Kültür Evi ve Öğrenci Kompleksi Yapılacak

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Yılmaz, Yozgat Kültür Evi ve Öğrenci Kompleksi'nin yapımına yaz aylarında başlayacaklarını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1970 yılında Yozgatlı bir hayırsever tarafından Yozgat Valiliğine bağışlanan İstanbul Fatih'teki arsayı kiralayarak Yozgat Kültür Evi ve Öğrenci Kompleksi yapmayı planladıklarını söyledi.

Arsayı kiralamak için gerekli görüşmeleri yaptıklarını anlatan Yılmaz, şöyle devam etti:
"Daha önce konuyla ilgili Ankara'da başta TBMM Başkanımız Cemil Çiçek ve o dönemin eski Adalet Bakanımız ve Yozgat Milletvekilimiz Bekir Bozdağ'ı ziyaret ederek konuyu anlattık. Konuya duyarsız kalmadılar. Arsanın istimlakı konusunda İstanbul'da her türlü girişimi tamamladık. Konuyla ilgili Yozgat ziyaretimiz kapsamında Valimiz Abdulkadir Yazıcı ile görüştük. Kendileri en az bir Yozgatlı kadar hassasiyetle yaklaştı, sahip çıktı. Ön protokolü sayın Valimiz ile imzaladık. Valimiz Abdulkadir Yazıcı beyefendi arsanın kiralanma işlemleri için İl Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık Beye uygulamaya geçilmesi talimatını verdi. İnşallah Sayın Valimizin de desteğiyle yaklaşık bir ay içerisinde arazinin kiralanmasıyla ilgili işlemler Yozgat'tan tamamlanacak."
Gerekli prosedürün Yozgat ayağını tamamladıktan sonra yaz mevsimi içerisinde temel atmayı planladıklarını kaydeden Yılmaz, amaçlarının İstanbul'da yaşayan Yozgatlıların tek çatı altında buluşacağı nezih bir ortam oluşturmak olduğunu sözlerine ekledi.
Kaynak: AA