Tanzanya'da Kiliselerden Yeni Anayasaya 'Hayır' Çağrısı

Tanzanya'daki 3 ana kilise, yeni anayasa için 30 Nisan'da yapılacak referandumda niyetlerinin "hayır" oyundan yana olduğunu duyurdu.

Ülkedeki 3 ana kilise tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, kiliselere gelenlere referandumda "hayır" oyu vermeleri çağrısında bulunulacağı ifade edildi.
Karara gerekçe olarak, taslağın "dürüstlükten yoksun şekilde hazırlandığı" iddiasının gösterildiği açıklamada, söz konusu çalışmanın, halkın sorunlarına çözüm bulmadığı, hükümetin oluşturulması, yöneticilerin ahlakı ve dürüstlüğü ile insan hakları konularında da yeterli cevapları içermediği savunuldu.
Açıklamada taslağın, "bölünmüş kurucu meclisten, dürüstlükten yoksun bir yolla geçtiği" savunulurken, hükümet de halkı yeni anayasaya onay vermeleri için cesaretlendirerek yanlış faaliyetlerde bulunmakla suçlandı.
Tanzanya'da yazımına 2011'de başlanan yeni anayasa için 30 Nisan'da referandum yapılmasına karar verilmişti.
Dünya Bankası'nın 2013 yılı istatistiklerine göre, ülke nüfusu 49 milyonun üzerinde. Resmi olmayan verilere göre Hristiyanlar, nüfusun yüzde 30 ila 35'ini oluşturuyor ve Müslüman nüfusa yaklaşıyor. Nüfusun geri kalanı ise çeşitli dinlere mensup.
Kaynak: AA