Kredi Kartıyla Aldığı Altın Bozdurup Telefon Dolandırıcılarına Yolladı

Konya’nın Beyşehir ilçesinde bir çifti, kendisini telefonda ‘başkomiser’ olarak tanıtan dolandırıcıya, kredi kartıyla satın aldığı altınlarını bozdurarak havale çekti.

400 lira yatırdığı dolandırıcılara 2 bin 400 lirası daha yatırması gereken çiftçi, yanlış hesaba havale çekince, 2 bin 400 lirası cebinde kaldı.
İlçeye bağlı Emen Mahallesi’nde ikamet eden çiftçi İbrahim Eylikler’i telefonla arayan bir kişi kendisini başkomiser olarak tanıtarak terör örgütüne hesabından para aktarıldığını, bu örgütü finanse etmekten suçlu duruma düşmemek için verecekleri hesaba para yatırılmasının istedi. Telefondaki şahsın örgüt üyelerine operasyon düzenlemekte olduklarını ve kendilerine bu konuda yardımcı olmak için Beyşehir merkeze gelmelerini ve verdikleri hesaba para yatırması gerektiğini söyledi.

Telefondaki kişiye inanan İbrahim Eylikler, dolandırıcıların istediği parayı bulabilmek için başvurduğu banka şubesi bireysel kredi vermeyince, bir kuyumcuya giderek kredi kartıyla bir miktar altın aldı. Aldığı altınları bir başka kuyumcuya bozdurarak edindiği 2 bin 800 lirayı iki parça halinde PTT’nin Beyşehir Şubesinin bankamatiğinden dolandırıcılara havale etti. İlk aktardığı 400 lirayı hesaptan çeken dolandırıcılar, paranın kalan kısmına ise yanlış hesaba yatırılması nedeniyle çekemedi.

BELEDİYE HOPARLÖRLERİNDEN UYARI ANONSU YAPILDI
İbrahim Eylikler’in dolandırılmak istendiğini telefon görüşmelerinden fark eden ailesinin durumu haber vermesinin ardından koordineli olarak çalışma başlatan jandarma ve polis ekipleri, şahsın telefonuna meşgul olduğu için ulaşamayınca belediye hoparlörlerinden uyarı anonsu yaptırdı. Şahsın gidebileceği banka şubelerine de giderek banka ilgililerini telefon dolandırıcılığı konusunda uyaran ve havale yapılmasının önüne geçmeye çalışan jandarma ve polis ekipleri, dolandırıcılarla telefon irtibatı halinde olduğu için ulaşamadıkları Eylikler’e bataryasının şarjının bitmesi üzerine dolandırıcılarla yeniden telefonla irtibat kuramadan ulaşmayı başardı. İbrahim Eylikler, jandarma karakoluna davet edilerek, dolandırıldığı hususunda uyarıldı, ardından ifade vermek üzere polis merkezine yönlendirildi.

Yaşadığı şoku uzun süre üzerinden atamayan Eylikler, jandarmadan emniyet müdürlüğüne giderken gazetecilere yaptığı açıklamada, Emen Mahallesi’nde ikamet ettiğini, burada kendisini telefonla arayan kişilerin PKK terör örgütüne hesabından para aktarıldığını, bu örgütü finanse etmekten suçlu duruma düşmemek için verecekleri hesaba para yatırılmasının istendiğini söyledi.

Eylikler, “Kendisini başkomiser olarak tanıtan kişi, örgüt üyelerine operasyon düzenlemekte olduklarını ve kendilerine bu konuda yardımcı olmak için Beyşehir merkeze gelmemi ve verdikleri hesaba para yatırmamı istediler. Param olmadığını söyleyince benden bankadan kredi çekmemi istediler. Bir banka şubesine gidip bireysel kredi çekmek istedim ancak verilmeyince, kredi kartım olup olmadığını sorup beni sarrafa yönlendirdiler. Sarrafa giderek kredi kartı ile bir miktar altın satın aldım. Başka bir kuyumcuda bunu bozdurarak 2 bin 800 lira parayı PTT şubesinin ATM’sinden havale etmemi istediler. Parayı postaneden havale ederek yatırdık. Ben bankada olduğum sırada herhalde uyarı anonsu yaptırmışlar ama ben duymadım. Telefonumun şarjı bitince bana ulaştılar. Jandarmamıza ve emniyetimize benim daha fazla dolandırılmamam için verdiği çaba ve çalışmadan dolayı çok teşekkür ediyorum. Dolandırıcılar yatırdığım paranın 400 lirasını çekmişler ama kalan parayı yanlış hesaba havale ettiğim için postaneden geriye alabildim. İnsanlara tavsiyem, aldanıp kimse benim düştüğüm duruma düşmesin” dedi.

Kaynak: İHA