Dolandırıcılık Zanlılarını 'Kırmızı Ayakkabı' Yakalattı

Bursa'da, telefonla aradıkları 2 kişiye kendilerini polis olarak tanıtıp 27 bin lira değerindeki altınlarını aldığı iddiasıyla aranan 2 şüpheli, birinin ayağındaki kırmızı renkli ayakkabılardan yola çıkılarak yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Nilüfer ilçesi İhsaniye Mahallesi'nde yaşayan F.D. adlı kadını telefonla arayan bir kişi, kimlik belgesinin kuyumcu soygununda bulunduğunu, evdeki altınlarını incelenmesi için kapısına gelecek polislere vermesi gerektiğini söyledi.

Zanlı, altınları inceledikten sonra iade edeceklerini, söylenenleri yapmazsa terör örgütü üyesi sayılacağını ve ailesinin hayatının tehlikeye gireceğini ifade ederek, kendilerinin normal bir emniyet mensubu olmadıklarını, operasyonel bir birimde görev yaptıkları için kesinlikle polise haber vermemesini istedi.
Bunun üzerine paniğe kapılan F.D, 15 bin lira değerindeki altınlarını, evine gelip sivil polis olduklarını söyleyen 2 kişiye verdi. Bir süre bekledikten sonra altınlarının iade edilmemesinden şüphelenen kadın, polise haber verdi.
Olay yerine giden Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, çevredeki güvenlik kameralarının kayıtlarını inceledi. Kamera görüntülerinden 2 şüpheliyi tespit eden ekiplerin dikkatini, birinin ayağındaki kırmızı ayakkabılar çekti.
Ekipler, şüphelilerin Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden otobüsle kaçacağı ihtimalini değerlendirerek burada önlem aldı. Terminale gelen kırmızı ayakkabılı kişileri takibe alan ekipler, eşkale uyan Ferdi Y. (27) ve yanındaki Mehmet Emin T'yi (34) durdurmak istedi. Polisin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler ile ekipler arasında kovalamaca yaşandı. Zanlılar, kısa süren kovalamacanın ardından gözaltına alındı.
Şüphelilerin, suçlarını kabul ettiği, vatandaşları telefonla dolandırmak için Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden gönderildiğini söylediği belirtildi.
Polis tarafından yapılan araştırmada, Ferdi Y'nin yine aynı yöntemle Osmangazi ilçesi Bağlarbaşı Mahallesi'nde P.Ç. adlı kadının 12 bin liralık altınını aldığı da tespit edildi.
Gözaltına alınan zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Kaynak: AA