Ereğli’de Kapalı Sulama Sistemi Projesi Hayata Geçiyor

Konya’nın Ereğli ilçesinin en büyük projeleri arasında gösterilen Kapalı Sulama Sistemi Projesi hayata geçiyor.

Ereğli’de Kapalı Sulama Sistemi Projesi Hayata Geçiyor

Yaklaşık maliyeti 300 milyon TL’yi bulan proje Sağ Sahil, Sol Sahil ve Akhüyük-Çiller Sulama Birlikleri sahasını kapsıyor.

“HAYALLERİMİZE KAVUŞUYORUZ”
AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Büyüktorun projenin imzalanmasıyla Ereğli’nin hayallerine kavuşacağını belirterek, “Bir tarım şehri Ereğli hükümetimiz nezdinde büyük yatırımlara kavuştu. Ancak bu yatırımlar arasında hayallerimizi süsleyen ve gerçekleşmesini canı gönülden istediğimiz tek proje olan Kapalı Sulama Sistemi Projesi için somut adımlar atılmış ve iş imza aşamasına gelmiştir. Pazartesi günü Ereğli Belediyesi Kültür Merkezinde saat 13.30’da atılacak imzalar ile Ereğli tarihindeki en büyük yatırıma ilk adımı atmış olacak. Tüm Ereğli halkını bu anlamlı törene davet ediyorum. Ereğli’ye hayırlı olsun” dedi.

“EREĞLİ GELECEĞİNE İMZA ATIYOR”
Projeyi “Ereğli geleceğine imza atıyor” şeklinde değerlendiren Belediye Başkanı Özkan Özgüven, “7-8 yıl önce temelleri atılan Kapalı Sulama Sistemi Projesi nihayet imza aşamasına geldi. Projenin hayata geçirilmesi noktasında çiftçiler, birlikler, DSİ, Bakanlıklar ve Başbakanımız ile yaptığımız uzun görüşmeler sonucu proje onaylandı ve imza aşamasına getirildi.

Pazartesi günü de imzalar atılacak. Yaklaşık 300 milyon TL’lik muhammen bedeli ile Ereğli tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Kapalı Sulama Sistemi Projesi tarım ve hayvancılığa yepyeni bir soluk kazandıracak. Vahşi sulama sistemi dediğimiz ‘Salma Sulama Sistemi’nin getirdiği tüm olumsuzluklar Kapalı Sulama Sistemi Projesi giderilecektir. Ereğli’ye hayırlı olması dileklerimle projenin hazırlanmasından imza aşamasına gelmesine kadar ki tüm işlemlerinde emeği geçen başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere kişi ve kurum temsilcilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“EREĞLİ’NİN KADERİ DEĞİŞECEK”
AK Parti Konya Milletvekili Cem Zorlu ise, AK Parti İktidarı döneminde Ereğli’ye kazandırılan yatırımlara bir yenisinin daha ekleneceğini ifade ederek, “Bugüne kadar Ereğli hükümetimiz nezdinde birçok yatırım aldı. Bu yatırımlar arasında bu projeyi ayrı bir yere koymak istiyorum. Çünkü bu proje içerdiği maliyet açısından çok büyük bir projedir. Bölgenin ekonomik yapısına direk etki edecek bir projedir. Proje aşamasından uygulama aşamasına kadar her türlü çalışmanın bire bir takibini yaptığımız Ereğli’nin kaderini değiştirecek bir projedir. Ereğli’nin verimli topraklarına bereket getirecek bu projenin hazırlanmasında, proje aşamasına gelmesinde ve imza aşamasına ulaşmasında emeği geçen başta Başbakanımız Ahmet Davutoğlu olmak üzere herkese teşekkür eder, Ereğli’ye hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Kaynak: İHA