Metiner: CHP diktatör arıyorsa badem bıyıklı Führer'e baksın

Başkanlık sistemini eleştirirken "diktatörlük" vurgusu yapan CHP'ye, AK Partili vekil Mehmet Metiner'den müthiş bir hatırlatma geldi.

Metiner: CHP diktatör arıyorsa badem bıyıklı Führer'e baksın
Metiner: CHP diktatör arıyorsa badem bıyıklı Führer'e baksın
24 TV'de Seda Selek'in moderatörlüğünü yaptığı Siyaset 24 programında, Ahmet Kekeç, Ceren Kenar, Halime Kökçe ve Mehmet Metiner başkanlık sistemi konusu hakkında değerlendirmelerde bulundular.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner de, başkanlık sistemiyle diktatörlük getirilmesinin hedeflendiğine yönelik spekülasyonlara değinerek, "Cumhurbaşkanı-Başkan" kıyaslaması yaptı. Cumhurbaşkanı'nın yetkilerinin çok fazla olduğunu, isterse siyasal sistemi kilitleyebileceğiniz, geçmişte Cumhurbaşkanlarının ülkeye yapılacak hizmetlerin önünde engel olduğunu hatırlatan Metiner, CHP'nin "diktatör" söylemlerine cevap olarak da "CHP diktatör arıyorsa badem bıyıklı Führer'e baksın ifadelerini kullandı.

Mehmet Metiner şöyle konuştu:

CHP DİKTATÖR ARIYORSA, BADEM BIYIKLI FÜHRER'E BAKSIN

Başkanlık sisteminin ülkeyi diktatörlüğe götüreceğini söyleyen CHP'ye sormak lazım, "Milli Şef" rejimi, tek parti rejimi diktatörlük rejimi miydi, değil miydi? Eğer diktatörlük rejimiyse niye CHP o dönemi hala CHP ve Türkiye tarihi bağlamında asr-ı saadet olarak değerlendiriyor.

Niye Emre Kongar gibi tırnak içinde sosyologların tarihsel zorunluluk kavramının arkasına sığınarak o dönemi ululaştırıyor, tartışma dışı bırakıyor? 1960'tan sonraki milli iradenin sandığa, Ankara'ya yansıdığı dönemi karşı devrim olarak değerlendiren CHP var. Ama "milli şef", "führer" rejimini neredeyse demokratik diye ululayan, asr-ı saadet diye tanımlayan bir CHP var.

Önce CHP bu çelişkiden bir arınsın. Kendi geçmişine küfretmesini isteyen yok. Ama hiç değilse kendi geçmişiyle bir yüzleşsin. Diktatörlük diyorsa, kendi geçmişine bir baksın. Recep Tayyip Erdoğan'dan diktatör çıkmaz. Milletinin adamı olan, milletinin hadimi olan, ceberrut devleti de milletinin hizmetkarı kılmaya çalışan bir siyasal anlayışın temsilcisinden diktatör çıkmaz.

CHP diktatör arıyorsa, kendi tarihindeki "Führer"e bakacak. Badem bıyıklı Führer'e bakacak. Badem bıyıklı Führer'i çok seviyor, çünkü Pensilvanya'dakiler de badem bıyıklı. O yüzden onlarla işbirliği yapmaktan özel bir haz duyuyorlar.