'Altın Şehirde' İlkez, Altın ve Mücevher Fuarı Açılacak

Kuyumculuk sektöründe İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer almasıyla "Altın şŸehir" olarak nitelendirilen KahramanmaraşŸ'ta ilk kez, KahramanmaraşŸ Kuyumcular Odası ve Start Fuarcılık tarafından "OrtadoğŸu Altın ve Mücevher Fuarı" açılacak.

KahramanmaraşŸ, Gaziantep, şžanlıurfa, Adana ve ElazığŸ Kuyumcular Odası başŸkanlarının katılımıyla Mado Tesislerinde, kentte 15 Mayıs'ta açılacak "KahramanmaraşŸ OrtadoğŸu Altın ve Mücevher Fuarı"nın protokolü imzalandı.
Sektör temsilcilerinin de katıldığŸı toplantıda, KahramanmaraşŸ Fuar Merkezi'nde (KAFUM) yapılacak fuarın detayları görüşŸüldü.
KahramanmaraşŸ Kuyumcular Odası BaşŸkanı Mustafa ǖz, gazetecilere yaptığŸı açıklamada, kuyumculuk sektöründe İstanbul'dan sonra ikinci sırada olan KahramanmaraşŸ'ta ilk kez açılacak fuarın kente ve sektöre önemli katkılarının olacağŸını söyledi.

Kentte köklü bir geçmişŸe sahip kuyumculuk sektörüne ivme kazandırmak için bir çok projeyi hayata geçirmeye çalışŸtıklarını dile getiren ǖz, şŸunları kaydetti:
"Sektörde çalışŸan sayısını 2 binlerden 10 binlere çıkartmak için bir mücadele içerisindeyiz. Altın şŸehrimizde uluslararası bir altın ve mücevher fuarı düzenliyoruz. Bu fuarın kentimize üretim bazında çok şŸeyler kazandıracağŸını düşŸünüyoruz. OrtadoğŸu'dan müşŸterilerimizi buraya çekmeyi hedefliyoruz. LJünkü bizim artık kabuğŸumuzu kırmamız gerektiğŸine inanıyoruz. Bu fuarın düzenlenmesi sektörümüze canlılık getirecek. Sektörümüze de gelecek adına önemli katkılar sağŸlayacak."
- Yıllık 50-60 ton üretim kapasitesi
KahramanmaraşŸ'ta altın sektöründe yıllık 50-60 ton üretim kapasitesinin bulunduğŸunu vurgulayan ǖz, alıcı sıkıntılarının bulunduğŸunu, bunları da aşŸma adına düzenlenecek fuarı önemli gördüklerini belirtti.

ǖz, iç piyasanın kendilerine dar geldiğŸini artık yurt dışŸı pazar arayışŸına yöneldiklerini, 15 Mayıs'ta kentte açılacak OrtadoğŸu Altın ve Mücevher Fuarı'yla da yurt dışŸında yeni müşŸteriler bulmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Start Fuarcılık Yönetim Kurulu BaşŸkanı Musa ǖztürk ise kuyumculuk sektöründe İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alan KahramanmaraşŸ'ta açılacak OrtadoğŸu Altın ve Mücevher Fuarı'nın doğŸru bir adres olduğŸunu söyledi.

Gaziantep, şžanlıurfa, Adana ve ElazığŸ Kuyumcular Odası başŸkanları da kuyumculukta önemli bir yere sahip KahramanmaraşŸ'ta altın ve mücevher fuarının geç kalınmışŸ bir çalışŸma olduğŸunu belirterek, ilk kez düzenlenecek fuarın başŸarılı geçmesi için bütün imkanları seferber edecekleri bildirildi.

 
Kaynak: AA