(özel Haber) Romatizmal Ağrılardan 'hilterapi'İle Kurtulmak Mümkün

Sakarya'da bir hastanede uygulanmaya başlanan 'hilterapi' tedavi yöntemi ile hastaların romatizmal ağrılardan kurtulduğu belirtildi.

(özel Haber) Romatizmal Ağrılardan 'hilterapi'İle Kurtulmak Mümkün

Hayatı çekilmez hale getiren bel, boyun başta olmak üzere kas iskelet sistemi kaynaklı her türlü kronik ağrı, Sakarya Adatıp Hastanesi'nin sunduğu hilterapi (Yüksek Yoğunluklu Lazer Tedavisi) yöntemiyle son buluyor. Avrupa’da yüzde 93 başarı sağladığı tespit edilen yöntem, Sakarya’da da uygulanmaya başlandı.

6-10 SEANSLIK TEDAVİ
Adatıp Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzman Doktor Zeynep Üçkardeş, "Dairesel hareketler şeklinde ağrının çevresine lazer ışını tutuyoruz. Cilt üzerinden 5 santimetre kadar yukarıda olacak şekilde bir uygulama yapılır. Hasta 5-10 dakikalık tedavi süresince burada kalacak. Haftada 2 veya 3 kez hastamız gelecek. Toplam 6 ile 10 seanslık tedavi süresi ile hastamızın ağrıları gidecektir” dedi.

"İLK UYGULAMADAN İTİBAREN AĞRIYI KESER"
Lazer tedavisinin avantajlarından Uzm. Dr. Zeynep Üçkardeş, “Lazer tedavisi sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Bu en büyük avantajıdır. Hasta için oldukça konforludur. İlk uygulamadan itibaren ağrıyı keser, herhangi bir yan etkisi yoktur. Derin dokulara ulaşma üzerine en büyük avantajıdır. Çünkü saç kılı inceliğindeki lazer demeti uzak mesafelere kadar aynı enerji ve aynı yoğunlukta ulaşır. Uygulayıcı açısından da çok büyük konforludur. Fiberoptik kablo sayesinde lazer ışınları doğru noktaya, tek noktaya uygulama yapmak mümkündür” şeklinde konuştu.

Lazer tedavisinin hangi hastalıklarda kullanıldığını da belirten Üçkardeş, “Kas ağrılarında, yumuşak doku romatizmasında, omuz ağrılarında, bel ve boyun fıtıklarına bağlı ağrılarda, el, bilek, kalça ve diz ağrılarında, topuk dikeni gibi tüm ağrılarda kullanılabilir” ifadelerini kullandı.

Tedavinin kullanılamayacağı durumlar hakkında da bilgi veren Üçkardeş, “Lazer tedavisi uygulaması sırasında mutlaka gözlük kullanılmalıdır. Kıyafet üzerinden uygulama yapılmamalıdır. Kanser hastalarında uygulanmaz, gebelikte uygun değildir. Romatizmal hastalıkların kod evrelerinde kullanılmamalıdır. Dövme üzerine uygulama yapmak doğru değildir” diye konuştu.

Kaynak: İHA