Trabzon'da '26. Vergi Haftası' Çeşitli Etkinliklerle Kutlanacak

Trabzon Vergi Dairesi Başkanı Ayhan Yaman, 26. Vergi Haftası'nı çeşitli etkinliklerle kutlanacaklarını bildirdi.

Yaman, Vergi Dairesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Vergi Haftası'nın amacının vatandaşların gönüllü olarak vergi ödeme alışkanlıklarını artırmak, toplumda özellikle yarının mükellefleri ya da yöneticileri olacak gençlerin üzerinde sağlıklı vergi bilinci oluşturmak ve idari mükellef ilişkilerini uyumlu hale getirmek olduğunu belirtti.

Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı olarak Vergi Haftası'nın 26. yılında mükelleflere hoşgörülü ve güleryüzlü nasıl hizmet verecekleri hususunda motivasyon, eğitim, iş ve işlemlerin tanıtılmasına varıncaya kadar bir dizi etkinlik planladıklarını ifade eden Yaman, "23 Şubat Pazartesi günü Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan etkinliklerimiz, Valimiz Abdil Celil Öz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ticaret ve Sanayi Odamızı ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarını ziyaretle devam edecek" dedi.

Yaman, Vergi Haftası kapsamında gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerine yönelik bu yıl farklı bir uygulamaya gideceklerini kaydederek, "Yüksek düzeyde vergi ödeyen mükelleflerimize kendi iş yerleri dahilinde plaket verilmesini planlayıp bu kapsamda gelir ve kurumlar vergisi mükelleflerimizden 2013 yılı beyan bilgileri itibarıyla ilk sıralarda yer alanlar başta olmak üzere mükelleflerimizi iş yerlerinde ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.
Geçen yıl 23 bin 800 mükellefin denetlendiğini de belirten Yaman, "56 mükellefe hasılat tespiti yapılmış, aynı dönem içinde 44 yeni mükellef tesisi yapılarak 1 milyon 83 bin 234 lira özel usulsüzlük cezası kesilmiştir" diye konuştu.

Kaynak: AA