Ermenek'teki Madencilerin Çocuklarına Konya Gezisi

Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, Ermenek'te yaşanan maden kazasında hayatını kaybedenlerin çocukları için Konya ve Karaman'a gezi programı düzenlendi.

Yetkililer tarafından evlerinden alınarak Konya'ya getirilen çocuklar, Mevlana Müzesi, Konya Bilim Merkezi ve 80 Binde Devr-i Alem Parkı'nı gezdi.
Konya gezisinin ardından Karaman'a dönen madenci çocukları, Tartan Evi, Çeşmeli Kilise, Karaman Müzesi ve Hatuniye Medresesi'ni ziyaret etti.
Karaman Valisi Murat Koca, yaptığı açıklamada, madenci çocuklarının iki gün boyunca Konya ve Karaman'ı gezdiğini söyledi.

Tarihi yerleri gezen çocukları, gezi sonunda Karaman'da misafir ettiklerini anlatan Koca, "İlimizde çeşitli etkinliklere katıldılar. Çocuklarımıza Valilik ve belediye olarak yardımcı olmaya çalıştık. Maden faciasında şehit olan madencilerimizi rahmetle anıyor, çocuklarımıza bundan sonraki yaşantılarında ve eğitim hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Programa, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hayati Kısacık, daire müdürleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA