Dpü'de Unvan Yükselme Töreni Yapıldı

Dumlupınar Üniversitesi'nde (DPÜ) unvanları yükseltilen akademisyenlere yeni binişleri takıldı.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, üniversitenin ülkenin yüz akı bir kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Üniversitenin kadrosuna yeni öğretim üyelerinin katımıyla daha da güçlendiğini belirten Karaaslan, şöyle konuştu:
"Üniversitemizde görev yapan bütün arkadaşlarımız bizim için çok aziz çok değerli çok kıymetli insanlardır. Hiçbir mülahaza, hiçbir düşünce, hiçbir insanı zaaf onları bizim gözümüzde değersiz kılamaz. Biz sevgi yolunun insanlarıyız. Bizim sözlüğümüzde, lügatimizde düşmanlık yok. Sevgi var, kardeşlik var. Bu kavramlar bizim yolumuzu aydınlatan en değerli kılavuzlarımızdır. Ülkeleri top, tüfek yıkamaz. Sevgisizlik ve nefret yıkar. Biz bu kurumda sadece dostluğun, kardeşliğin, barışın ve sevginin hakim olduğu atmosfer yaratmaya çalışıyoruz. Bunda da başarılı olduğumuzu görüyoruz."
Konuşmanın ardından, Rektör Karaaslan, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Yunus Erdoğan, Prof. Dr. Osman Genç, Prof. Dr. İskender Işık, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Şan ve Simav Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Gavas, akademik unvanları yükseltilen akademisyenlere binişlerini taktı.

Kaynak: AA