Mhp’li Eryılmaz Çiftçinin Sorunlarına Dikkat Çekti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili Aday Adayı Veteriner Hekim Hasan Eryılmaz, çiftçinin sorunlarının çığı gibi büyüdüğünü ileri sürerek, küçükbaş ve büyükbaş besi desteklemelerinin sürekliliğinin şart olduğunu söyledi.

Mhp’li Eryılmaz Çiftçinin Sorunlarına Dikkat Çekti

MHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Veteriner Hekimi Hasan Eryılmaz, çiftçinin sorunlarıyla ilgili açıklamalarla bulundu. Küçükbaş ve büyükbaş besi desteklemelerinin yetersiz olduğunu ifade eden Eryılmaz, “Büyük bir besi potansiyeline sahip ilimizdeki üreticilerimizin çoğu bu sektörü terk etmek zorunda kalıyor. İl genelindeki küçükbaş ve büyükbaş hayvan sayısı son aylarda düşmüştür. Sebebi ise piyasanın istikrarsız olmasıyla beraber et fiyatlarının sürekli değişiklik göstermesi ile verilen üretici desteğinin tatmin edici olmamasıdır” dedi.

Üreticilerin beklentilerine yeterince cevap verilmediğinin altını çizen Eryılmaz, “Hayvancılık gerçekten stratejik önemi haiz bir sektör, ne var ki Türkiye’de hala daha önemi kavranılamamış bir alan olmakla beraber üreticilerin beklentilerine cevap verilememiştir. Tarım Bakanı Mehdi Eker adeta tozpembe bir tablo çizmiştir. Çiftçi, üretici, besici, süt üreticisi ne söylüyor duymuyorsunuz, dinlemiyorsunuz. Üreticilerimiz için gerçekten yürekler acısı bir durumdur. ‘Madem para kazanmıyorsunuz neden üretiyorsunuz’ diyorsunuz, bu ifadeler Türk tarımına resmen bir darbedir. Aynı zamanda meslektaşım olan veteriner hekim Tarım Bakanı’nın olduğu bir dönemde üreticimiz mağdur olmaktadır. Verilen destekleri üreticiyi batırarak yapmayın. Üreticilerin haklarını savunarak destek sağlayın ki üreticimiz önünü görebilsin. Hizmetlerde gerçekten çok ciddi aksamalar var.” diye konuştu.

“ÜRETİCİ PERİŞAN”
Özellikle tarımın ciddi yaralar aldığını belirten Eryılmaz, “Üretici perişan, çiftçi perişan, besici perişan. Çiftçimizi, üreticilerimizi yok farz etmeyin. Sabrın sonu geldi, bıçak kemiğe dayandı. Gelin, üreticilerimizin problemlerini hep beraber çözelim. Çözmezsek inanın ki onlar size gereken dersi önümüzdeki süreçte mutlaka vereceklerdir. Tarımın neresinden tutarsak gerçekten dökülüyor. Hayvancısından üreticisine, çiftçisinden besicisine kadar. Çiftçi ve üretici olmazsa bizde yok olmaya mahkumuz. Zira Manisa bölgesi verimli topraklara sahip ve biz bu değerlerin yok olmasına izin veremeyiz” şeklinde konuştu.

“ÜRETİCİLERİN SESİNİ DUYMALILAR”
Üreticilerin borç batağında olduğunu iddia eden Eryılmaz, “Borç içindeki üreticiler, esnaf, halk ve bankalar gözünde itibarını kaybetmiştir. Hükümet, çiftçimizin ve üreticimizin sesine duyarsız olamaz. Ülkemizde küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığın önemli bir ivme kazanabilmesi için yetkililer hayvan üreticilerinin sesini duymalıdır. Üreticilere verilen hibe ve desteğin istikrarlı bir şekilde devam etmesi gerekmektedir.” dedi.

Kaynak: İHA