Koü İlahiyat Fakültesi'nin Bölüm ve Anabilim Dalları Belli Oldu

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) bünyesinde kurulan İlahiyat Fakültesi'nin bölüm ve anabilim dalları, Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı'nda belirlendi.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, her geçen gün büyüyen KOÜ'ye gelecek dönem katılacak fakültenin son şeklini almaya başladığı kaydedildi.
İnşaatı devam eden fakültede açılacak olan bölüm ve anabilim dallarının Yükseköğretim Yürütme Kurulu Toplantısı'nda belirlendiği ifade edilen açıklamada, fakültenin 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminde öğrenci alacağı bildirildi.

Açıklamada, açılacak fakülteyle KOÜ bünyesinde yer alan fakülte sayısının 13'e çıkacağı vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi:
"YÖK tarafından İlahiyat Fakültesi'nde açılması uygun görülen bölümler ve anabilim dalları, Temel İslam Bilimleri Bölümü, Tefsir Anabilim Dalı, Hadis Anabilim Dalı, Fıkıh Anabilim Dalı, Kelam ve İtikadi İslam Mezhepleri Anabilim Dalı, Tasavvuf Anabilim Dalı ve Arap Dili ve Belagatı Anabilim Dalı. Felsefe ve Din Bilimleri Bölümü, İslam Felsefesi Anabilim Dalı, Din Bilimleri Anabilim Dalı. İslam Tarihi ve Sanatları Bölümü, Siyer-i Nebi ve İslam Tarihi Anabilim Dalı, Osmanlı Türkçesi ve İslami Türk Edebiyatı Anabilim Dalı, İslam Sanatları ve Dini Musiki Anabilim Dalı."
Kaynak: AA