Fransa Eski Dışişleri Bakanı'ndan Başbakan'a 'Yahudi Etkisi' Eleştirisi

Fransa eski Dışişleri Bakanı Roland Dumas, Başbakan Manuel Valls'i Yahudilerin etkisinde olmakla suçladı.

Fransız televizyon kanalı BFMTV'ye konuşan Dumas, Başbakan Valls'in Kopenhag saldırıları ve Fransa'da bir Yahudi mezarlığının tahrip edilmesiyle ilgili sözlerini eleştirdi.

Valls'in Fransız Yahudilere "İsrail'e gitmeyin, Fransa'da kalın" çağrısını değerlendiren Dumas, "Manuel Valls, Yahudilerin etkisi altında" ifadesini kullandı.
Dumas, Valls'in Yahudi eşi Anne Gravouin'i kastederek, "Başbakan şüphesiz birilerinin etkisinde kalıyor. Herkes onun (Valls) kimle evli oluğunu çok iyi biliyor. Başbakan'ın kişisel bir işbirliği var" yorumunda bulundu.
Başbakan Valls, 2011 yılında Strasbourg'da yayın yapan Yahudi radyosu Radio Judaica'ya konuk olmuş ve orada "eşinden dolayı İsrail'e ve Yahudi toplumuna sonsuz bağlarla bağlı olduğunu" söylemişti.
Romanya asıllı keman virtüozu olan Gravouin'in Valls üzerinde Yahudileri ilgilendiren konular noktasında büyük etkisi olduğu da daha önce kamuoyunda gündeme gelmişti.
Geçtiğimiz yıl Fransız komedyen Dieudonne, bir şovu sırasında Nazi selamı olarak bilinen quenelle işareti yapmış ve o dönem İçişleri Bakanı olan Valls ise komedyenin şovlarını yasaklatmak için harekete geçmişti. Valls, o dönem de eşinin etkisinde kalmakla itham edilmişti.
Kaynak: AA