Filistinli Aktivistlerin 'Çadır Direnişi' Sürüyor

İsrail'in yaklaşık 2 bin Filistinli bedeviyi Batı Şeria'daki Abu Dis bölgesine taşıma planına karşı direnen Filistinli aktivistler, bedeviler için binalar yapılması planlanan arazide kurdukları barınakta eylemlerini sürdürüyor.

Kudüs yakınlarındaki Abu Dis semtinde kurdukları çadırlar İsrail güçleri tarafından birçok kez yıkılan aktivistler, çadırlarının yerine yaptıkları derme çatma barınakta, bekleyişlerine devam ediyor.
Aktivistler, İsrail'in Bedevilerden boşalan bölgeye Yahudiler için yeni yerleşim yerleri inşa etme planına karşı pes etmeyeceklerini belirtiyor.
İsrail'in Bedevilere tahsis etmek istediği arazinin sahibi Taher Anees, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bu arazi bana babamdan miras kaldı, ona da babasından miras kalmıştı. Burası bizim tapulu malımız ve bunu kanıtlayabilecek tüm yasal dokümanlarımız mevcut. Onlarca yıldır burada tarım yapıyoruz ve arazimize kimsenin dokunmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

Kudüs çevresinde dağınık biçimde ve çadırlarda yaşayan Filistinli Bedevileri bir araya toplayarak Batı Şeria'ya yerleştirmeyi planlayan İsrail yönetiminin, aynı zamanda Bedevileri binalarda yaşamaya zorlayarak, doğal ve geleneksel yaşam koşullarından uzaklaştırmaya çalıştığı belirtiliyor. Özellikle, "Çadır, geniş alan ve hayvancılığın" kendileri için çok önemli olduğunu belirten konar göçer Bedeviler, mevcut yaşam şartlarının değiştirilmesine karşı çıkıyor.
İsrail'in Batı Şeria'da 1983'te işgal ettiği Abu Dis bölgesindeki arazi, yaklaşık 2 bin Bedeviye ev sahipliği yapacak bir yaşam alanına dönüştürülmeye çalışılıyor. Bedeviler ise İsrail'in Filistinlilerden zorla aldığı söz konusu arazide yaşama teklifine sıcak bakmıyor.
Kaynak: AA