Çanakkale Belediyesi Çalışanları Kadın Cinayetlerini Kınadı

Çanakkale Belediyesi çalışanları, geçtiğimiz günlerde İçel’in Tarsus İlçesi’nde öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için belediye hizmet binası önünde ‘Kadın Cinayetlerini Kınıyoruz!’ yazılı pankart açarak eylem yaptı.

Çanakkale Belediyesi Çalışanları Kadın Cinayetlerini Kınadı

Eyleme Belediye Başkan Yardımcıları Rebiye Ünüvar, Özleyiş Çetin, Handan Özyayla ve Ali Sürücü’nün yanı sıra kadın ve erkeklerden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Çanakkale Belediyesi çalışanları adına bir açıklama yapan Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, “Bugün sadece bir kadın müsteşarı olan, 81 ilin sadece bir kadın valisinin bulunduğu, 81 ilin sadece 2 Milli Eğitim Müdürünün kadın olduğu bir ülkede, kadına, insana saygılı Çanakkale Belediyesi’nde çalışmanın buruk gururuyla çığlığımızın duyulmasını istiyoruz” dedi.

Özgecan Aslan’a yapılan vahşetin travmaya neden olduğunu söyleyen Ünüvar, “Özgecan kardeşimize kelimelere sığmayan vahşetin hepimizde neden olduğu travma yetmiyormuş gibi kamuoyunda yapılan çağdışı tartışmalar bizleri derinden üzmeye devam ediyor. İdam, hadım gibi ilkel, çağdışı hamaset söylemleri değil, adalet istiyoruz. Bilinmelidir ki, hiçbir ceza öfke ve acımızı dindiremez. Biz, ancak bir daha Özgecanların olmayacağını garanti altına aldığımızda rahat nefes alacağız. Bununla beraber, elbette gideni geri getirmese de, geri kalanların bir nebze rahatlaması için, annelerin çocuklarını korkusuzca okula gönderebilmesi için adaleti, evrensel adaleti istiyoruz. Kadın cinayetlerinin ve kadına şiddetin çözümü var. Israrla haykırıyoruz ki, adalet, olan olduktan sonra değil, olmadan önce sağlanmalıdır. Bir annenin çığlığı, insanın içini daha ne kadar yakabilir ki? ‘Kızım çok acı çekmiştir, keşke kurşunlanarak öldürülseydi’ sözün bittiği yer. Şuan kadın-erkek ayırt etmeksizin toplumsal bir travma yaşıyoruz. ‘Her kürtaj bir Uluderedir’, ‘Tecavüze uğrayan doğursun, gerekirse devlet bakar’, ‘Mini eteği giyersen…’ gibi söylemler her kimden ve nereden gelirse gelsin şiddetle kınıyor, Özgecan’a Allah’tan rahmet, acılı ailesine başsağlığı diliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA