Manavgat'ta 'İnancın Zaferi Çanakkale' Konferansı Düzenlendi

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Manavgat Temsilciliği tarafından "İnancın Zaferi Çanakkale" konulu konferans düzenlendi.

Manavgat Belediyesi İbrahim Sözen Gençlik Merkezi'nde düzenlenen konferans, Kur'an-ı Kerim tilaveti ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

AGD Manavgat Temsilcisi Mehmet Gayretli, yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferi'nin tarihte ayrı bir önemi olduğunu kaydetti.

Her gencin Çanakkale ve Sarıkamış'a gitmesi gerektiğini vurgulayan Gayretli, "Japonlar çocuklarına Hiroşima ve Nagazaki'ye götürerek şuur verirler. Biz de geleceğimiz olan çocuklarımızı, gençlerimizi mutlaka Çanakkale ve Sarıkamış'a götürerek o ruhu, şuuru vermemiz gerekiyor" dedi.

Tarihçi-yazar Ekrem Şama, katılımcılara Çanakkale Savaşı'nın önemli olaylarını anlattı. 600 yıl dünyaya hükmeden Osmanlı Devleti'nin haçlı sömürülerine engel olduğunu belirten Şama, Çanakkale Savaşı'nın da haçlı zihniyetinin dünyayı sömürebilmek için Osmanlı'daki hilafeti yıkmak için yapıldığını ifade etti.

İngiliz ve Fransız krallıklarının Çanakkale'de hezimete uğradığını anlatan Şama, zaferin iman gücü ve Allah'ın yardımıyla gerçekleştiğini dile getirdi.
Tarih kitapları ve rehberlerin Çanakkale Zaferi'nde hep 57. Alay'dan bahsettiğine değinen Şama, yüzde 90'ı şehit olan 27. Alay'dan ise kimsenin bahsetmediğine dikkati çekti. Gençlere milli kahramanların iyi öğretilmesi gerektiğine işaret eden Şama, "Gençlerimiz ne yazık ki sarhoşların kahramanlarını iyi biliyorlar. Rocky'yi, Rambo'yu izleyerek büyüdüler. Bizler gençlerimize Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş gibi kahramanlarımızı anlatmalıyız ki onları örnek alsınlar. Bugün medyada Seyit Onbaşı'nın neden bir filmi yok? Artık bunların yapılması gerekir" diye konuştu.

Kaynak: AA