Ak Parti Ordu 5. Olağan İl Kongresi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" diye bilinen kanun tasarısına ilişkin, "Bu yasanın tek hedefi vardır. Türkiye'de özgürlüklerin hakkıyla korunması ve Türkiye'nin huzurunu bozacak hiçbir provokatöre fırsat tanınmaması. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, eğer paketi okuduysanız, söyleyin, nerede sizi rahatsız eden ne var? Ama Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket ediyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey. Nedir bu pakette olan? Molotof kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Ordu'da Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda düzenlenen AK Parti 5. Olağan İl Kongresi'ne katıldı.

Davutoğlu, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanlığı seçiminde bütün Türkiye gibi Ordu'nun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a en güçlü desteği verdiğini anımsattı.
Başbakanlık görevini devraldıktan sonra Türkiye'nin her köşesini gezdiklerini, kongrelerini coşku içinde yaptıklarını belirten Davutoğlu, yarın da Kadın Kolları kongresine katılmak üzere Antalya'ya gideceklerini söyledi.

Dün Sivas, bugün Ordu ve Giresun, yarın da Antalya'da programlara katılacaklarını dile getiren Davutoğlu, "Anadolu'nun merkezinde de biz varız kuzeyinde de güneyinde de doğusunda da batısında da biz varız, biz olacağız" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, "diğer partilere bakın" diyerek, şöyle konuştu:
"Kılıçdaroğlu'nun partisi lime lime dökülüyor. Her gün birileri istifa ediyor. Birileri parti değiştiriyor. Ulusalcılar var, yenilikçiler var, mezhepçiler var, ocular var, bucular var. Ama milletin yolunda giden yok. Öyle veya böyle CHP kendi kriziyle uğraşıyor. Şişli Belediyesini dahi çözemediler. Hala Şişli Belediyesi ile ilgili her gün Cumhuriyet Halk Partililer birbirlerine saldırıyorlar. Biz ise bütün Türkiye'yi ilmik ilmik örüyoruz. Aslında şimdi dikkat edin, Kılıçdaroğlu'na vurduğumuzda Pensilvanya dinliyor. Pensilvanya'ya vurduğumuzda Kılıçdaroğlu dinliyor. Bunları birbirinden ayırt etmek mümkün değil."
-"Bizi hep ensemizden takip edecek, hiç önümüze geçemeyecekler"
Salondakilere "Maşallah Karadeniz dalgası gibi hiç durmuyorsunuz" diye seslenen Davutoğlu, Allah'tan Karadeniz'in dalgalarındaki coşkuyu yüreklerinden eksik etmemesi dileğinde bulundu.
Davutoğlu, AK Parti'nin Karadeniz'in ruhuyla, coşkusuyla buluşan bir hareket olduğuna dikkati çekerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Kırşehir'e gitmiştim, Sayın Cumhurbaşkanımız da Kırşehir'e gitti. Arkasından Sayın Bahçeli'de Kırşehir'e gitti ve bizleri takiben dedi ki 'nefesimiz ensenizde'. Ben de grup toplantısında da söyledim şimdi söylüyorum. Niye nefesi ensemizde biliyor musunuz? Çünkü bizi hep ensemizden takip edecek, hiç önümüze geçemeyecekler, hep arkadan takip edecekler. Ama onların hayalleri bizim gerçeklerimize ulaşamaz. Bizim hayallerimiz ise Türkiye'nin geleceğini ilmik ilmik dokuyan hayaller. Ne Kılıçdaroğlu ne Bahçeli ne Demirtaş ne de Pensilvanya'nın tuzakları, Türkiye'nin hayallerinin gerçekleşmesine engel olamayacak. Biz inadına 'demokrasi' demeye devam edeceğiz. İnadına 'milli birlik', 'barış', 'çözüm süreci', 'kardeşlik' demeye devam edeceğiz."
-"Yasaksız bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık "
Türkiye'nin 12 yılda büyük demokratik devrimlere imza attığını vurgulayan Davutoğlu, "Türkiye'de olağanüstü hal vardı, kaldırdık. EMASYA vardı kaldırdık, hanım kardeşlerim başörtüsüne yasak vardı kaldırdık. İmam hatiplere katsayı zulmü vardı kaldırdık. Türkiye'de hapishaneye giden anneler, oğullarıyla ana dilleriyle konuşamıyordu, bütün yasakları kaldırdık. Yasaksız bir Türkiye inşa etmek için yola çıktık, demokrasiyi inşa ettik" değerlendirmesinde bulundu.
Aynı zamanda güvenliği ve huzuru da inşa etmek için yola çıktıklarına dikkati çeken Davutoğlu, "Milleti birleştirip bütünleştirirken, Türkiye'de Türk, Kürt, Sünni, Alevi gibi bütün suni ayrımlara son verirken onlar milleti huzursuzluğa sevk etmeye çalıştılar" şeklinde konuştu.

Davutoğlu, 6-7 Ekim Kobani olaylarını hatırlatarak, orada yapılan vandalizm, şiddet karşısında dimdik durduklarını, kamu düzeninden taviz vermediklerini anlattı.
-"Molotof kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak"
Kamuoyunda "İç Güvenlik Paketi" olarak bilinen kanun tasarısını Meclis'e sunduklarını hatırlatan Davutoğlu, şunları kaydetti:
"İç Güvenlik Paketi'ni Meclis'e sunduk diye, aslında İç Güvenlik ve Özgürlüklerin Korunması Paketi tam adı, sunduk diye hepsi sinir uçlarına dokunmuşcasına ayağa kalkıyorlar. Bu hafta bu yasa görüşülmeye başlanacak. Bu yasanın tek hedefi vardır. Türkiye'de özgürlüklerin hakkıyla korunması ve Türkiye'nin huzurunu bozacak hiçbir provokatöre fırsat tanınmaması. Şimdi diyorlar ki bu paket özgürlükleri kısıtlayacak. İşte bir kez daha Ordu'dan sesleniyorum. Kılıçdaroğlu, Bahçeli, Demirtaş, eğer paketi okuduysanız, söyleyin, nerede sizi rahatsız eden ne var? Ama Pensilvanya'dan gelen talimatla hareket ediyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey. Nedir bu pakette olan? Molotof kokteyli ile kimse gösteri yapamayacak. Yani bir yerde, bir grup vatandaşımız toplantı ve gösteri yürüyüşü yapıyorsa, o vatandaşların arasına kimse molotof kokteyliyle giremeyecek. Bunun nesine karşı çıkıyorsun Kılıçdaroğlu ya da Bahçeli ya da Demirtaş? Niyetiniz gösteri meydanlarına molotof kokteyli ile girmek mi?"
-"Kimliğiniz ak, alnınız ak, partiniz ak"
Davutoğlu, 6-7 Ekim olaylarında, molotof kokteylinin Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki şehirleri, Gezi Parkı odaklı olaylarda da İstanbul'un semtlerini ateşe boğduğuna dikkati çekerek, gencecik kızların molotof kokteyliyle yandığını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, şu ifadeleri kullandı:
"Siz ne yaparsanız yapın bundan sonra toplantı ve gösteri yürüyüşü yapmak isteyen herkes yapacak. Ama molotof kokteyli kullanmak isteyen varsa o meydana giremeyecek. Şimdi Bahçeli'ye soruyorum? Kılıçdaroğlu'nu anladık gezi provokatörü ve orada olayları çıkaranlardan biri. Bahçeli sen de mi molotof kokteylini savunuyorsun? Yine diyorlar ki 'yüzlerine maske takmada ne var'? Şimdi aziz Ordulular, alnı açık yüzü açık Ordulular, yüzünü gizleyen var mı burada? Kimse yüzünü gizliyor mu? Çünkü sizin saklayacağınız bir şey yok. Kimliğiniz aktır, alnınız aktır, partiniz aktır."
(Sürecek)
Kaynak: AA