Meü Öğretim Üyelerine Proje Hazırlama Eğitimi Verildi

İçel Üniversitesi (MEÜ) öğretim üyelerine, Teknoloji Transfer Ofisi tarafından proje hazırlama ve yazma teknikleri konusunda eğitim verildi.

Meü Öğretim Üyelerine Proje Hazırlama Eğitimi Verildi

MEÜ’den yapılan yazılı açıklamaya göre, Teknoloji Transfer Ofisi, MEÜ Araştırma Proje Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Sürdürülebilirliği Projesi kapsamında ‘Proje Hazırlama ve Yazma’ eğitimlerine devam ediyor. Proje kapsamında daha önce yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile öğretim elemanlarına yönelik olarak gerçekleştirilen eğitimlerin son katılımcıları öğretim üyeleri oldu. Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve TÜBİTAK Tarım Ormancılık ve Veterinerlik Araştırma Destek Grubu (TOVAG) Yürütme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Hasan Hüseyin Atar tarafından verilen eğitim, iki oturum halinde yapıldı. Eğitim kapsamında öğretim üyeleri, TÜBİTAK Ulusal Akademik Ar-Ge Proje Destekleri ve proje ön inceleme süreci ile iade nedenleri konularında bilgilendirildi.

Eğitim öncesi bir konuşma yapan İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve proje yürütücüsü Doç. Dr. Kasım Ocakoğlu, farklı TÜBİTAK araştırma gruplarından deneyimli akademisyenleri davet ederek MEÜ öğrencileri ve akademisyenleriyle buluşturduklarını, bu sayede üniversitenin proje üretme potansiyelini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

MEÜ’nün, TÜBİTAK’ın Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEP) tarafından desteklenen programlara yönelik proje üretme kapasitesinin artırılmasına yönelik olarak oluşturduğu desteği aldığını hatırlatan Ocakoğlu, bu destek programıyla ilgili bilgiler de paylaştı.

TOVAG Yürütme Komitesi Üyesi Prof. Dr. Atar da TÜBİTAK’ın sağladığı Ar-Ge proje desteklerinin yıllara, coğrafi bölgelere göre dağılımı ve bölgeler bazında proje destek bütçeleriyle ilgili sayısal veriler aktardı. Atar, İçel Üniversitesi’nin 2013 yılında TÜBİTAK’a 65 proje önerdiğini ancak bunlardan 15’inin kabul edildiğini ifade etti.

TÜBİTAK’ın hemen her bilimsel alanda araştırmacılara destek verdiğini de ifade eden Atar, programlarda desteklenen etkinlikler, destek özellikleri ve programlara kimlerin başvuru yapabileceğiyle ilgili bilgiler verdi. TÜBİTAK’ın bilimsel projeleri nitelik ve nicelik bakımından artırmaya yönelik uygulamalarını da anlatan Atar, proje hazırlanırken dikkat edilmesi gereken konulara dikkat çekti. Proje başvurusu sırasında yaygın olarak yapılan hatalara da değinen Prof. Dr. Atar, öğretim üyelerine, çeşitli nedenlerle reddedilen projelerini revize ederek TÜBİTAK’a yeniden göndermelerini ve bu konuda duygusal davranmamalarını önerdi.
Kaynak: İHA