Eğitim Bir-sen'den İmam Hatip Okullarına Destek Çağrısı

Eğitim Bir-Sen Eskişehir Şube Başkanı Muammer Karaman, imam hatip okullarının sorunlarının çözülmesi çağrısında bulundu.

Karaman, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, 12 Şubat'ın Eskişehir'de imam hatip okullarının açılmasının yıl dönümü olduğunu anımsattı.
Kentte 11 imam hatip ortaokulu, 7'de imam hatip lisesi bulunduğunu, öğrenci sayısının da yaklaşık 5 bin olduğunu belirten Karaman, "Eskişehir halkının bu okullara tevecühü her geçen yıl artmaktadır. Öyle ki Sarar Anadolu İmam Hatip Lisesi, Yunus Emre İmam Hatip Lisesi kız erkek olarak ayrılmasına rağmen il merkezinde imam hatip lisesine olan ihtiyacı karşılayamamaktadır" dedi.

Özellikle imam hatip ortaokullarında yaşanan sorunlara dikkati çeken Karaman, şöyle konuştu:
"50 yıl önce inşa edilen bugünkü adıyla Hızır Bey İmam Hatip Ortaokulu her açıdan ihtiyacı karşılayamamaktadır. Koridorlar ev koridorundan farksız, bina ekonomik ömrünü çoktan tamamlamış ve resmen dökülmektedir. Diğer imam hatip ortaokullarına bakıldığında da durum farksızdır. Binalar eski, küçük ve yetersizdir. Başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere tüm yetkilileri bu sorunu çözmek üzere göreve davet ediyoruz. Sivil toplum kuruluşlarımızı imam hatip okulları ile ilgili olarak sahip oldukları duyarlılıklarını kamu önünde görünür kılmalarını, böylece çözümün bir parçası olmalarını istiyoruz."
Kaynak: AA