Antalya Kent Konseyi Genel Kurul Toplantısı Yapıldı

Antalya Kent Konseyi şubat ayı genel kurulu toplandı.

Antalya Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt yönetimindeki toplantı, Antalya Kültür Merkezi Perge Salonunda yapıldı.
Toplantıda Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması, EXPO 2016 Antalya çalışması, Kepez Belediyesi tarafından Dokuma alanına yapılan çalışmalar ve Antalya Kenti Planlama Bütünlüğünde Kentsel Dönüşüm İlkeleri Belirlenmesi konuları ele alındı.
EXPO 2016 Antalya Projesi hakkında bilgi veren EXPO 2016 Antalya Ajansı Proje ve Yapım İşleri Direktörlüğü Uzmanı Hidayet Erşan, EXPO 2016'ya 24 ülkenin katılacağını, toplamda 60 ülke ile görüştüklerini anlattı.
Erşan, EXPO tamamlandıktan sonra alanın ne olacağı sorusu üzerine, "Antalya deniz ve güneşin yanı sıra EXPO'ya da sahip olacak. Kapısına kilit vurulmayacak ve çalışmalar artarak devam edecek" dedi.

Konyaaltı Sahili Mimari ve Kıyı Düzenlemesi Fikir Proje Yarışması ekibinden Yüksek Mimar Mucip Ülger, amaçlarının sahile ulaşırken aradaki engeli kaldırmak olduğunu belirtti.

Ülger, projeyle ilgili her türlü görüş ve öneriye açık olduklarını söyledi.

Mimarlar Odası Antalya Şubesi Başkanı Osman Aydın, Konyaaltı Sahil Projesi'nin bölgedeki Olbia Antik Kenti'ne zarar vereceğine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Aydın, şöyle konuştu:
"(Olbia Antik Kenti'ni otopark yaptınız) dedi arkadaş. Geçen dönem arkadaşın biri Türkiye'nin en önemli, belki de Antalya'nın en önemli denize bakan, Konyaaltı'na bakan patikasını ortadan kaldırmış tam da söyledikleri yerde hiç kimseden ses çıkmadı. Politika yapmak bu kente ihanettir. Bu konularda taşın altına elinizi soktuğunuz sürece başarılı olacağız."
Kaynak: AA